Adrian Zuckerman, în vizită la Iași: Spitalele trebuie să fie modernizate cât mai repede posibil

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a transmis din nou condoleanțe rudelor celor care și-au pierdut viața în incendiul de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Oficialul a precizat că astfel de tragedii pot pot fi evitate dacă ar exista sisteme moderne de protecție și stingere a incendiilor, atât în spitale, cât și în alte clădiri.

„E o tragedie groaznică care sper să nu se întâmple din nou, şi e un lucru care poate să fie evitat, sper, dacă toate spitalele şi alte clădiri au sisteme moderne de protecţie şi stingere a incendiilor. Din păcate, când ai clădiri vechi nu se poate face nimic peste noapte, dar spitalele trebuie să fie inspectate şi modernizate cu cât mai repede posibil, cu atât mai bine”, a declarat Zuckerman, într-o vizită la Iași, citat de Agerpres.

El a mai spus că a discutat cu premierul Ludovic Orban și este pregătit să ofere ajutor.

Adrian Zuckerman a declarat totodată că a avut o discuţie cu premierul Ludovic Orban şi că este pregătit să ofere ajutor. Întrebat dacă din partea SUA ar putea veni o consiliere pe partea medicală pentru SJU Piatra Neamț sau sistemul medical românesc, oficialul a răspuns:

„Am vorbit cu premierul Orban. Acum se fac o mulţime de investigaţii care să determine ce s-a întâmplat, şi de ce s-a întâmplat, şi am promis premierului că suntem pregătiţi să ajutăm în orice fel în care putem”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...