Adrian Zuckerman, în vizită la Iași: Spitalele trebuie să fie modernizate cât mai repede posibil

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a transmis din nou condoleanțe rudelor celor care și-au pierdut viața în incendiul de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Oficialul a precizat că astfel de tragedii pot pot fi evitate dacă ar exista sisteme moderne de protecție și stingere a incendiilor, atât în spitale, cât și în alte clădiri.

„E o tragedie groaznică care sper să nu se întâmple din nou, şi e un lucru care poate să fie evitat, sper, dacă toate spitalele şi alte clădiri au sisteme moderne de protecţie şi stingere a incendiilor. Din păcate, când ai clădiri vechi nu se poate face nimic peste noapte, dar spitalele trebuie să fie inspectate şi modernizate cu cât mai repede posibil, cu atât mai bine”, a declarat Zuckerman, într-o vizită la Iași, citat de Agerpres.

El a mai spus că a discutat cu premierul Ludovic Orban și este pregătit să ofere ajutor.

Adrian Zuckerman a declarat totodată că a avut o discuţie cu premierul Ludovic Orban şi că este pregătit să ofere ajutor. Întrebat dacă din partea SUA ar putea veni o consiliere pe partea medicală pentru SJU Piatra Neamț sau sistemul medical românesc, oficialul a răspuns:

„Am vorbit cu premierul Orban. Acum se fac o mulţime de investigaţii care să determine ce s-a întâmplat, şi de ce s-a întâmplat, şi am promis premierului că suntem pregătiţi să ajutăm în orice fel în care putem”.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole