USR nu va merge la consultările de la Cotroceni. Dacian Cioloș: „E un simulacru”

USR nu va participa luni la consultările de Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis în vederea formării noului guvern, a anunțat președintele grupării, Dacian Cioloș.

Acesta motivează gestul legat de rezultatul acestor consultări care ar fi „dinainte cunoscut” la care se adaugă faptul că șeful statului, de-a lungul crizei politice care durează de aproape trei luni, și-a abandonat rolul de mediator și a dus la crearea noului FSN, pe care USR nu îl poate gira.

E un simulacru de consultări cu un rezultat dinainte cunoscut, iar participarea noastră doar ar legitima această mascaradă. Respectăm rolul instituției prezidențiale însă, din păcate, constatăm că președintele Iohannis și-a abandonat rolul de mediator, nu a mai jucat rolul de președinte al tuturor românilor. Președintele este nașul acestei monstruoase coaliții PSD-PNL-UDMR.

USR nu poate să gireze constituirea noului FSN care, din acest moment, va deține întreaga putere în statul român. Știm ce s-a întâmplat când PSD s-a mai aliniat cu PNL, care au fost efectele asupra funcționării statului”, a declarat Dacian Cioloș.

Conform acestuia, USR va conduce din acest moment opoziția la acest „bloc anti-reformator, pentru că asta previzionăm că va fi acest guvern”.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole