​Nicușor Dan: 12 dintre 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei sunt folosite pentru tratarea cazurilor de COVID-19

Publicat: 23 sept. 2021, 14:14, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE , ? cititori
​Nicușor Dan: 12 dintre 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei sunt folosite pentru tratarea cazurilor de COVID-19
Nicușor Dan (Sursa foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei)

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan susține că 12 dintre cele 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei sunt în acest moment folosite pentru tratarea cazurilor de COVID-19.

”Primăria Capitalei și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București fac în continuare eforturi pentru asigurarea bazei logistice necesare tratării pacienților COVID-19.

12 dintre cele 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei sunt în acest moment folosite pentru tratarea cazurilor de COVID-19, cu un număr total de 712 paturi pentru acești pacienți.

Dintre paturile existente, 40 sunt la Terapie Intensivă, iar până la sfârșitul săptămânii se vor adăuga încă 14 paturi de Terapie Intensivă și 28 intermediare.

În ceea ce privește testarea pentru COVID-19, am primit 20 de mașini de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, care vor beneficia de personal medical detașat de la ASSMB pentru a face testele pe teren, acolo unde e necesar.

Măsurile personale de protecție împotriva COVID-19 rămân în continuare foarte importante și constituie un ajutor esențial pentru medicii și cadrele medicale care luptă să salveze pacienții. Să ne protejăm cât putem mai bine, ca să nu supraaglomerăm spitalele și să trecem cu pierderi minime peste valul patru al pandemiei.”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.