1.500 de polițiști și jandarmi asigură siguranța în alegerile locale parțiale

Aproximativ 1.500 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi efective din cadrul altor structuri ale MAI sunt mobilizaţi, duminică, pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de siguranţă a alegerilor locale parţiale, care au loc în 36 de localităţi din 23 de judeţe, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Forţele menţionate sunt pentru protecţia secţiilor de votare, soluţionarea cu celeritate a eventualelor sesizări de incidente electorale şi constituirea rezervelor de intervenţie. În sprijinul structurilor teritoriale din judeţele unde au loc alegeri au fost trimişi ofiţeri de la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, precizează sursa citată.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, angajaţii MAI au asigurat paza celor 176 de secţii de votare, pe care le-au predat preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de vot, cu sigiliile intacte, astfel încât în această dimineaţă, la ora 7.00, procesul de vot a început fără probleme.

Anterior zilei votului, pentru a preveni situaţiile de risc pentru cetăţeni, pompierii au efectuat controale în scop preventiv în secţiile de vot şi instruiri cu membrii birourilor electorale asupra modalităţilor practice de evacuare a persoanelor, precum şi a materialelor şi documentelor specifice procesului electoral.

În legătură cu procesul de votare, MAI precizează faptul că au dreptul să voteze toţi cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, cu excepţia debililor sau a alienaţilor mintal puşi sub interdicţie, precum şi a persoanelor care se află sub efectul unei hotărâri judecătoreşti definitive prin care li s-a interzis exercitarea dreptului de a alege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...