Peste 100 de noi paturi pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 în București

Ministerul Sănătății anunță că numărul paturilor de terapie intensivă din spitalele din București destinate pacienților cu COVID -19 va fi suplimentat cu peste 100 paturi ATI.

Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, au decis suplimentarea numărului de paturi ATI destinate pacienților cu COVID-19 din București, anunță Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

O unitate mobilă cu 12 paturi ATI care va fi utilizată pentru tratarea pacienților cu COVID 19 la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

De asemenea, Spitalul Clinic nr. 1 CF Witting va suplimenta la 10 numărul paturilor ATI COVID 19.

Spitalul Clinic Colentina care a fost operaționalizat în întregime pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2 va avea 29 paturi de ATI funcționale, iar Spitalul Universitar de Urgență București un număr de 11 paturi ATI.

Unitățile sanitare de urgență din Capitală, respectiv Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan, să fie desemnate spitale suport COVID pentru secțiile de terapie intensivă, iar Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” a fost desemnat unitate sanitară care asigură asistența medicală pacienților infectați cu noul coronavirus. Fiecare dintre cele trei spitale va avea câte 10 paturi.

De asemena, la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon vor funcționa 20 de paturi ATI Covid.

„La toate aceste unități reprezentanții direcției de sănătate publică vor verifica modul în care au fost realizate separarea circuitelor și asigurarea fluxului pacienților. Avem în vedere creșterea capacității de tratare a pacienților și în unitățile sanitare din județele Cluj, Timiș, Mureș, Iași, dar hotărârea va fi luată după ce în această săptămână finalizez evaluarea acestora de la fața locului”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a mai supus că se are în vedere și suplimentarea personalului medical care lucrează în prima linie a luptei împotriva COVID-19.

Astfel, s-a găsit modalitatea legală ca cei 200 de medici rezidenți și specialiști care au susținut examenul de specialitate în ATI, Urgență, epidemiologie, boli infecțioase, pneumologie și radiologie care nu au post, să poată fi angajați în Spitalul de Urgență pr. Dr. Dimitrie Gerota, după care să fie detașați în unitățile cu personal insuficient de către DSU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...