Criză în spitalele Covid din București din cauza lipsei de paturi. Ce soluții propune premierul

Situația este alarmantă în Capitală pentru că spitalele destinate pacienților cu Covid-19 sunt pline. În acest sens, premierul Ludovic Orban a avut o discuție cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Șeful Guvernului a vorbit cu ministrul Sănătății despre creşterea numărului de locuri de terapie intensivă la Institutul „Matei Balş. De asemenea, cei doi oficiali au mai vorbit despre punerea în funcţiune a secţiei ATI de la Spitalul Witting, precum şi transformarea, din nou, a Spitalului Colentina în spital COVID.

„Am discutat cu domnul ministru Tătaru să creştem capacitatea, avem o posibilitate de creştere la „Matei Balş”, avem posibilitatea de a transforma, din nou, în spital COVID, un spital cum este spitalul care a funcţionat ca spital COVID şi nu am înţeles de ce a fost scos din dispozitiv, cum e Spitalul Colentina. Nu înţeleg de ce nu e pusă în funcţiune secţia de ATI de la Spitalul Witting „, întrebat ce măsuri are în vedere Guvernul pentru a creşte capacitatea locurilor la ATI în Bucureşti, dar şi în alte judeţe din ţară.

Premierul a mai spus că pot fi făcute detașări în secțiile ATI în care nu există suficient personal medical.

„Se pot detaşa, problemă care poate fi rezolvată de Ministerul Sănătăţii, împreună cu secretarul de stat, comandantul acţiunii, Raed Arafat. Trebuie identificaţi medici şi asistente medicale, dar trebuie puse în funcţiune toate aparatele, pentru că acolo este o investiţie majoră care a fost făcută la Witting şi care nu înţelegem sincer de ce nu funcţionează. Mă voi interesa personal asupra acestui subiect. De asemenea, ştiţi că avem şi TIR-uri pe care oricând putem să le disponibilizăm”, a afirmat Orban.

Premierul a mai adăugat că numărul de locuri la ATI este „aproape dublu” faţă de numărul persoanelor care sunt internate în aceste secții.

„Sigur că numărul de cazuri nu ţine cont de distribuţia geografică a numărului de locuri la ATI, din acest motiv CNCI este pregătit în orice moment în care un spital are nevoie de tratament în secţia de terapie intensivă şi nu se găseşte loc în localitatea sau în judeţul respectiv să transporte pacientul într-o secţie de terapie intensivă din alt judeţ, lucru care s-a şi întâmplat”, a declarat Orban.

Citește și

3 COMENTARII

  1. Un nou studiu este cel mai recent care sugerează că hidroxiclorochina nu este o armă eficientă împotriva covid-19, chiar și atunci când este luată ca medicament preventiv. Studiul randomizat, dublu-orb, nu a găsit nicio diferență în riscul de a prinde covid-19 în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății care au luat fie medicamentul împotriva malariei, fie un placebo, înainte de a fi expuși la virus.
    Informează-te romane și deschideți mintea înainte de a ajunge la terapie intensivă de la Institutul Matei Balş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...