11 lucrări de Picasso, vândute la licitaţie cu o sumă uriașă

Unsprezece opere de artă ale lui Pablo Picasso, care au fost expuse la un hotel din Las Vegas timp de mai mult de două decenii, s-au vândut la casa de licitații Sotheby’s în schimbul sumei de 109 milioane de dolari, informează BBC.

Lucrările, deținute de MGM Resorts, au fost expuse în restaurantul Picasso din celebrul hotel Bellagio, din Las Vegas. La licitație au fost prezentate nouă picturi și două piese ceramice ale artistului spaniol, care a murit în 1973.

Un tablou din 1938, intitulat „Woman in a Red-Orange Beret”, care o prezintă pe iubita și totodată muza lui Picasso, Marie-Thérèse Walter, a obținut cel mai mare preț, fiind adjudecat cu 40,5 milioane de dolari, deși se aștepta să se vândă cu o sumă cuprinsă între 20 și 30 de milioane de dolari.

O altă capodoperă, portretul Homme et Enfant (Om și copil) – s-a vândut cu 24,4 milioane de dolari. „Cu o înălțime de aproape 2 metri, lucrarea din 1959 este un exemplu extrem de sugestiv pentru realizările lui Picasso în această etapă importantă din cariera sa”, a explicat casa de licitații Sotheby’s.

De asemenea, s-a mai vândut și lucrarea Nature Morte au Panier de Fruits et aux Fleurs (Natură moartă cu coș cu fructe și flori), care a fost pictată de Picasso în timpul ocupației naziste a Parisului în 1942, pentru suma de 16,6 milioane de dolari.

Cele mai scumpe picturi Picasso vândute la licitații de-a lungul timpului: The Women of Algiers (Femeile din Alger) – 179.4 milioane de dolari (2015) Young Girl with a Flower Basket (Fată tânără cu coș de flori) – 115 milioane de dolari (2018) Nude, Green Leaves and Bust (Nud, frunze verzi și bust) – 106 milioane de dolari (2010) Boy with a Pipe (Băiat cu țeavă) – 104 milioane de dolari (2004) Woman Sitting Near a Window (Femeie așezată lângă o fereastră) – 103,4 milioane de dolari (2021).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...