11 septembrie 2001 | Bilanțul victimelor, la 20 de ani de la atentat

Alte două victime, cele de-ale 1.646-a şi 1.647-a, au fost identificate la 20 de ani de la atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001.

Două victime ale atentatelor teroriste de la New York au fost identificate, în mod oficial, cu ajutorul unei noi tehnologii de secvenţiere a ADN-ului.

În total, 2.753 de persoane au murit după ce un comando Al-Qaida a intrat cu două avioane de linie în Turnurile Gemene din Manhattan, la 11 septembrie 2001.

Din acest total, 1.106 persoane mai sunt de identificat – reprezentând 40% dintre femeile şi bărbaţii care au murit la New York.

”În urmă cu 20 de ani, am promis familiilor victimelor de la World Trade Center că vom face tot ceea ce putem – indiferent cât timp va lua acest lucru -, pentru a le identifica pe cei dragi. Odată cu aceste două noi identificări, continuăm să răspundem obligaţiilor imperioase pe care le avem”, anunţă directoarea Institutului Medicol-Legal al New Yorkului.

Prima dintre aceste două victime este Dorothy Morgan, domiciliată pe Long Island şi ale cărei rămăşiţe, găsite în 2001, au fost supuse unor teste ADN.

A doua victimă este un bărbat din ale cărui rămăşiţe au fost găsite fragmente în 2001, 2002 şi 2006, a cărui identitate rămâne secretă, la cererea familiei acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Dragnea Adonis, directorul de la DSVSA Buzău, a divorțat de soție...

Dragnea Adonis Laurențiu, directorul DSVSA Buzău, este doar unul dintre cei trei membrii ai familiei Dragnea care se înfruptă din salarii de peste 10.000...