13iulie: Un nou caz de variola maimuței. Al 15-lea în țara noastră

Ministerul Sănătății a anunțat, miercuri, încă un caz de variola maimuței. Este vorba de un bărbat de 38 de ani din Argeș, care este internat.

”Simptomele au apărut pe data de 8 iulie. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală, iar investigațiile de laborator au confirmat că pacientul este infectat cu variola maimuței. Bărbatul este internat. A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți”, se precizează în comunicatul Ministerului Sănătății.

Până în acest moment, în România au fost diagnosticate cu variola maimuței 15 persoane.

Doctorul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului ”Matei Balș”, precizează  că „simptomatologia, în primele zile înainte de a avea erupția, constă în febră, durere în gât, dureri musculare, articulare și de ganglioni inflamați”.

Riscul mai mare de a transmite este în momentul în care apare erupția. Doctorul Marinescu spune că trebuie să consultăm medicul de urgență dacă apare erupția și a existat un contact direct cu o persoană bănuită de această boală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cum putea fi evitată tragedia de la Crevedia și cât de...

Un raport exploziv privind tragedia de la Crevedia-Dâmbovița, ajuns în atenția instituțiilor de forță ale statului, evidențiază haosul intervenției, dar mai ales amatorismul și...