14 milioane de ucraineni au fost alungați din caselor lor. Raport ONU

Invazia Ucrainei de către Rusia a alungat aproximativ 14 milioane de ucraineni din casele lor în „cea mai rapidă și cea mai mare deplasare care a avut loc în ultimele decenii”, spune șeful ONU pentru refugiați. 

Filippo Grandi, șeful Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați, a declarat că ucrainenii sunt pe cale să se confrunte cu „una dintre cele mai grele ierni în circumstanțe extrem de dificile”, potrivit Euronews.

El s-a referit la distrugerea continuă a infrastructurii civile din Ucraina care impune intensificarea răspunsului umanitar și încheierea acestui război fără sens.

Filippo Grandi spune că ONU se pregătește pentru noi mișcări ale populației atât în interiorul, cât și în afara Ucrainei.

Dar Grandi a subliniat că, în timp ce atenția este îndreptată spre Ucraina, Agenția ONU a  răspuns la 37 de situații de urgență din întreaga lume înregistrate în ultimele 12 luni: peste 850.000 de etiopieni strămutați, în Myanmar, 500.000 de persoane dislocate în prima jumătate a anului, în Congo, peste 200.000 de persoane s-au refugiat în special din cauza violențelor sexuale asupra femeilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...
Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...