14 persoane înghesuite într-o mașină încercând să treacă ilegal granița

Publicat: 07 iun. 2021, 17:31, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
14 persoane înghesuite într-o mașină încercând să treacă ilegal granița

Poliția de frontieră a identificat 14 cetățeni străini ce erau înghesuiți în autoturismul unui bărbat care voia să-i ajute să intre ilegal în România.

Şoferul mașinii a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Migranții urmau să ajungă la Timișoara.

„În data de 04.06.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 17.00, au oprit pentru verificări, pe comunicaţia E70, la intrarea în localitatea Jebel, un autoturism marca Dacia MCV înmatriculat în România, condus de un cetăţean român. În autoturism au fost observati, în calitate de pasageri, 14 cetăţeni străini, toţi bărbaţi”, transmite Poliția de Frontieră.

Cetăţenii străini și şoferul mașinii au fost conduși la sediul poliției pentru cercetări.

„În cadrul verificărilor, s-a stabilit că pasagerii sunt cetăţeni din Turcia şi din Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, iar şoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 28 de ani, domiciliat pe raza judeţului Timiş. Acesta din urmă care a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei 14 cetăţeni străini să ajungă în oraşul Lugoj.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți pentru cetățeanul român, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, iar în baza materialului probator, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de șofer, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, au mai transmis oamenii legii.