140 de liceeni, răpiţi într-un atac asupra unui internat

Oameni înarmaţi au atacat internatul unui liceu din statul Kaduna, în nord-vestul Nigeriei, răpind 140 de liceeni, cel mai probabil pentru a obţine o răscumpărare, a declarat un responsabil al instituţiei, relatează AFP.

În total, 165 de liceeni dormeau în internatul liceului Bethel Secondary School, în localitatea Chikun, dar “atacatorii au luat cu ei 140 de elevi, 25 au reuşit să scape”, a explicat pentru AFP Emmanuel Paul, un profesor de liceu. “Oamenii înarmaţi au escaladat grilajul pentru a pătrunde în şcoală”, a relatat el, subliniind că “totul indică că au venit pe jos“.

Este al treilea atac important comis la Kaduna în ultimele trei zile. Duminică, cel puţin opt angajaţi ai unui spital din acest stat au fost răpiţi, potrivit poliţiei, deşi surse locale afirmă că 15 persoane au fost răpite, printre care şi un cuplu de infirmieri şi copilul lor. De asemenea, şapte persoane au fost ucise duminică seară în atacuri sporadice în localităţi vecine, a declarat Samuel Aruwan, însărcinat cu securitatea în cadrul guvernului din Kaduna.

Atacă sate, fură vite şi răpesc călători

Grupuri criminale terorizează populaţia în nord-vestul şi centrul Nigeriei, atacând sate, furând vite şi răpind călători sau personalităţi locale pentru răscumpărare.

Ele operează din tabere aflate în pădurea Rugu, care se întinde în statele nigeriene Zamfara, Katsina, Kaduna şi Niger. Recent, aceste grupuri criminale s-au lansat în atacuri vizând şcoli şi universităţi, practicând răpiri în masă pentru răscumpărări. Peste 1.000 de copii, adolescenţi şi studenţi au fost răpiţi din luna decembrie şi unii se află în continuare în mâinile răpitorilo

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole