Postul Crăciunului începe azi. Sfaturi ca să nu vă îngrășați

Marți, 15 noiembrie, începe Postul Crăciunului, iar cei care îl vor ține complet, vreme de mai bine de o lună, au nevoie de câtvea sfaturi înaintea acestei perioade, pentru a nu-și pune în pericol sănătatea. Cum să nu vă îngrășați, chiar dacă țineți post.

Postul Crăciunului începe la jumătatea lunii noiembrie 2022 și va ține vreme de șase săptămâni, până pe data de 24 decembrie 2022. Postul negru înseamnă abstinență de la mâncare și alte plăceri. Specialiștii din domeniul medical trag un semnal de alarmă și atrag atenția asupra riscurilor la care se expun persoanele care aleg să țină post negru, notează dcnews.ro.

Sfaturi pentru Postul Crăciunului

Postul religios face parte din cultura fiecărei populații în parte. Românii au postul de miercuri și vineri, dar toate popoarele au o formă de post. Dacă noi avem o stare bună de sănătate, ceea ce nu este cazul pentru majoritatea românilor, și alegem să ținem post, nu se va întâmpla nimic în defavoarea noastră în cazul în care știm să trecem corect de la alimentația de dulce, la alimentația de post, iar mai apoi să facem trecerea de la alimentația de post, la alimentația de dulce.

Postul Crăciunului începe pe 15 noiembrie. Cum să nu vă îngrășați

Proteina de origine animală este sățioasă. Proteina de origine vegetală nu este sățioasă. Trebuie să consumăm volume mari și foarte des. Cea mai mare parte a persoanelor care țin post iau în greutate în perioada postului.

Trebuie să ținem cont de trei criterii în momentul în care dorim să ținem postul religios: trecerea de la dulce, la post, trecerea de la de post la dulce, iar atunci când ne hotărâm să ținem post trebuie să ne pregătim alimentele potrivite, să le preparăm în casă și să avem alegerile potrivite care să conțină proteină și nu preponderant carbohidrați și grăsime care ne vor face să luăm în greutate, potrivit medicului.

Cine nu ar trebui să țină post negru în Postul Crăciunului

  • persoanele cu diabet zaharat de tip 1
  • persoanele cu tensiune arterială scăzută
  • cei care sunt subponderali sau au antecedente de tulburări de alimentație
  • femeile care sunt gravide, care alăptează, încearcă să conceapă, sau au un istoric de amenoree
  • cei care iau anumite medicamente, cum ar fi insulină, tensiunea arterială, diluanții sângelui și medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene

Mai multe articole...

Cele mai citite articole