160000 de euro pentru o garsonieră de 8 mp în Paris

„Criza” e un cuvânt necunoscut pentru piața imobiliară pariziană, în care prețurile pe metru pătrat depășesc 20.000 de euro. S-a ajuns astfel ca pentru o cameră de doar 8 mp, dotată icu pat, baie și bucătărie, să se solicite 160.000 de euro.

Parisul nu este renumit doar pentru frumusețe, muzee și boemă, ci și pentru spațiile extrem de mici de locuit. Nu doar mici, ci și extrem de scumpe.

În prezent, pe piață există oferită spre vânzare peste o sută de „apartamente” (cum le numesc autorii anunțurilor) ce au mai puțin de 9 mp, cam cât o bucătărie ceva mai mare dintr-un spațiu locativ românesc.

„La ultimul etaj al unui bloc burghez cu administrator, aproape de Grădina Luxemburg, garsonieră neînchiriată (foto sus, n.r.) în stare foarte bună incluzând o cameră cu bucătărie, o fereastră mare cu vedere deschisă și o cabină de duș cu toaletă. 8,59 m² metri pătrați. Este necesară prezentarea unui act de identitate în timpul vizitei”, se arată în anunțul în care se solicită 160.000 de euro.

La același preț este oferit un spațiu ce nici măcar nu are 8 mp.

„Agence Étoile Paris 7th vă prezintă acest fermecător studio situat rue des Lavandières Sainte-Opportune la etajul 5 cu lift (până la 6), într-un condominiu fermecător securizat. Aceasta proprietate are o suprafata de 7,95 m2 deci inchiriabilă și este compus din intrare, living plăcut cu o chicinetă și o baie cu toaletă. Locație foarte căutată și aproape de toate facilitățile, liniștită. Ideal pentru o primă achiziție și investiție”, se arată în anunț.

Cele mai mici garsoniere

Oricît ar părea de ciudat, spațiile de 8-9 mp nu sunt cele mai mici locuințe, fiind altele ce abia acoperă jumătate din această suprafață.

„M° Louis Blanc, într-o clădire frumoasă din piatră, renovată în 2019, cameră de 5,11 m² + pivniță mare de 5 m², situată la etajul 6 și ultimul fără lift, lângă scara principală, nu se închiriază (suprafață mai mică de 9 m²), dar locuibil cu duș, bucătărie cu chiuvetă, plită, frigider și fereastra mare spre curte. Toaletă comună, pe palier”. Prețul: 55.000 de euro.

Nici măcar acesta nu este cel mai mic spațiu oferit spre vânzare. Recordul îl deține o debara de 2,5 mp, oferită pentru 21.000 de euro.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Andrei Bogdan Zidaru, directorul Spitalului de urgență Floreasca: mason, specialist în...

Andrei Bogdan Zidaru a fost numit, la finele anului trecut, în funcția de manager al Spitalului de Urgență Floreasca București la solicitarea ministrului Alexandru...
Se dau 1.900 de euro ajutor de la Guvern

Se dau 1.900 de euro ajutor de la Guvern! Vezi cum...

Program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea Europeană prin PNRR! Vezi în rândurile de mai jos cine se încadrează și...