Schimbările climatice au făcut canicula de 10 ori mai probabilă în Regatul Unit

Schimbările climatice cauzate de activităţile umane au făcut ca valul de căldură din iulie în Regatul Unit să fie de zece ori mai probabil, potrivit unui studiu publicat vineri, notează AFP.

La 19 iulie, temperatura a depăşit pragul de 40 de grade Celsius în Regatul Unit, o premieră în această ţara lovită, ca şi restul Europei de Vest, de un val de căldură care a provocat incendii în jurul Londrei, distrugând case.

O echipă internaţională de cercetători a modelat probabilitatea unui astfel de val de căldură într-un climat preindustrial, apoi a comparat această probabilitate cu cea din climatul actual, o încălzire medie a temperaturilor globale de 1,2 grade Celsius faţă de perioada preindustrială.


Ei s-au concentrat asupra recordurilor atinse în cele mai afectate regiuni din Regatul Unit, centrul Angliei şi estul Ţării Galilor. A rezultat că această probabilitate este de cel puţin zece ori mai mare cu încălzirea globală.

Potrivit acestui studiu, evenimentele extreme care afectează Europa au crescut chiar mai mult decât prevedeau modelele climatice.

„În Europa şi în alte părţi ale lumii, vedem din ce în ce mai multe valuri de caniculă cu recorduri de căldură, antrenând temperaturi extreme, care devin mai ridicate mai repede decât în majoritatea modelelor climatice”, a spus Friederike Otto, de la Grantham Institute din cadrul Imperial College din Londra.

„Este o descoperire îngrijorătoare care sugerează că, dacă emisiile de carbon nu sunt reduse rapid, consecinţele schimbărilor climatice asupra căldurilor extreme din Europa, care sunt deja extrem de mortale, ar putea fi chiar mai grave decât se aştepta”, adăugat ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...