Belarus: Explozii pe un aerodrom militar folosit de aviația rusă

Mai multe explozii urmate de un incendiu au avut loc în noaptea de miercuri spre joi aerodromul militar din apropierea orașului belarus Gomel. Unitatea este folosită de aviația rusă pentru a lansa raiduri împotriva zonelor din nordul sau vestul Ucrainei.

Ministerul Apărării din Belarus susține că exploziile și incendiul de pe aerodromul militar „Zyabrovka” ar fi datorate aprinderii „unor echipamente”.

„Pe 10 august, în jurul orei 23, în timpul verificării unor echipamente, motorul unei aeronave a luat fosc, după ce a fost înlocuit. Personalul a luat în timp util măsuri de stingere. Nu sunt victime”, a transmis Ministerul Apărării, citat de publicația Ukrainska Pravda.

Conform presei, declarațiile oficiale sunt însă pline de inadvertențe: relatări privind cel puțin opt focare pe aerodrom au început să sosească de la ora 00:30 pe 11 august, în timp ce Ministerul Apărării al Republicii Belarus raportează că „incidentul” a avut loc în jurul orei 23:00, pe 10 august.

Joi seara au existat relatări că s-au auzit mai multe explozii în zona aerodromului Zyabrovka, care se află în apropierea orașului belarus Gomel, iar focarele au fost vizibile de la mare distanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...