Belarus: Explozii pe un aerodrom militar folosit de aviația rusă

Publicat: 11 aug. 2022, 11:41, de Cezar Amariei, în Internațional , ? cititori
Belarus: Explozii pe un aerodrom militar folosit de aviația rusă

Mai multe explozii urmate de un incendiu au avut loc în noaptea de miercuri spre joi aerodromul militar din apropierea orașului belarus Gomel. Unitatea este folosită de aviația rusă pentru a lansa raiduri împotriva zonelor din nordul sau vestul Ucrainei.

Ministerul Apărării din Belarus susține că exploziile și incendiul de pe aerodromul militar „Zyabrovka” ar fi datorate aprinderii „unor echipamente”.

„Pe 10 august, în jurul orei 23, în timpul verificării unor echipamente, motorul unei aeronave a luat fosc, după ce a fost înlocuit. Personalul a luat în timp util măsuri de stingere. Nu sunt victime”, a transmis Ministerul Apărării, citat de publicația Ukrainska Pravda.

Conform presei, declarațiile oficiale sunt însă pline de inadvertențe: relatări privind cel puțin opt focare pe aerodrom au început să sosească de la ora 00:30 pe 11 august, în timp ce Ministerul Apărării al Republicii Belarus raportează că „incidentul” a avut loc în jurul orei 23:00, pe 10 august.

Joi seara au existat relatări că s-au auzit mai multe explozii în zona aerodromului Zyabrovka, care se află în apropierea orașului belarus Gomel, iar focarele au fost vizibile de la mare distanță.