200 de persoane au pozat nud în apropiere de Marea Moartă (VIDEO)

Marea Moartă a pierdut o treime din suprafaţa sa începând din 1960, iar nivelul ei continuă să scadă cu mai mult de un metru în fiecare an. Tocmai de aceea autoritățile din Israel fac tot posibilul pentru a salva această minune a naturii.

Îm acest sens, aproximativ 200 de persoane au pozat nud şi cu trupurile vopsite în alb pentru cel mai recent proiect artistic al fotografului american Spencer Tunick, realizat pe un platou din Israel, în proximitatea Mării Moarte, care este ameninţată cu dispariţia. Potrivit AFP, acesta a fost cel de-al treilea proiect de acest tip realizat pe ţărmul Mării Moarte de fotograful de 54 de ani, invitat de Ministerul Turismului din Israel. Urcat pe cabina unui camion, Spencer Tunick, devenit celebru pentru compoziţiile sale formate din mulţimi de oameni care pozează nud, a folosit un megafon pentru a transmite instrucţiuni persoanelor care au pozat pe un platou stâncos cu vedere la apele turcoaz ale Mării Moarte.

Ar putea să dispară până în 2050

Artistul american a explicat că a dorit ca participanţii să îşi acopere trupurile cu vopsea albă pentru a evoca astfel episodul biblic al soţiei lui Lot, transformată, conform legendelor, într-un stâlp de sare în acea zonă. Nissan Ben Hamo, primarul oraşului israelian Arad, speră că această fotografie va ajuta o campanie de strângere de fonduri în beneficiul unui muzeu dedicat Mării Moarte.

Marea Moartă, situată la cea mai joasă altitudine din lume (oglinda apei se află la 420 de metri sub nivelul mării), între Israel, Iordania şi Teritoriile palestiniene, ar putea să dispară până în anul 2050, potrivit experţilor în mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...