Giurgiu: 21 de incendii de vegetație, în două zile, în județ. Au ars 27 de hectare de teren, nu s-a găsit niciun vinovat

Toate subunitățile ISU Giurgiu au fost, în week-end, în alertă, intervenind în 21 de cazuri de incendii de vegetație și gunoi. Focul a cuprins 27 de hectare de teren, în 16 localități ale județului.

„În ultimele două zile, ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină pentru stingerea a 21 de incendii de vegetaţie uscată. Acestea au fost generate de igienizarea terenurilor prin folosirea focului deschis sau de arderea gunoaielor, a deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.
Evenimentele s-au produs în 16 localităţi din judeţ, iar cele mai mari suprafeţe de teren au ars la Hulubeşti – unde a fost cuprinsă de flăcări o suprafaţă de zece hectare de teren de vegetaţie uscată şi stuf de pe islazul satului -, la Sadina – unde a ars o suprafaţă totală de patru hectare de vegetaţie uscată, stuf, lăstăriş, mărăciniş şi gunoi menajer – şi la Bolintin Vale, unde au ars ars gunoi menajer, cauciucuri, lăstăriş şi vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ trei hectare”, se arată într-un comunicat de presă emis luni, de ISU Giurgiu.

Pentru stingerea incendiilor au acţionat pompierii din cadrul Detaşamentelor Giurgiu şi Bolintin Vale, Gărzilor de Intervenţie Colibaşi, Mihăileşti şi Roata de Jos, Punctelor de Lucru Greaca şi Călugăreni, cu 24 de autospeciale de stingere.

În toate cazurile, pompierii au stabilit drept cauză probabilă de producere a incendiilor folosirea focului deschis în spaţii deschise (incendierea intenționată), însă nu a fost găsit niciun vinovat pentru focurile din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole