Mii de profesori scandează „Nu cedăm” și „Demisia!” în fața Palatului Cotroceni

Bucureștiul este blocat de proteste. Mii de profesori au pornit în drum spre Palatul Cotroceni, după ce și-au strigat nemulțumirile în fața Palatului Victoria. În paralel, la guvern au avut loc noi negocieri între sindicaliști și premierul Nicolae Ciucă. 

UPDATE 13:40

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București dezminte informațiile apărute în spațiul public, prin care se induce ideea de „incidente grave la protest”. Până la acest moment, nu au fost înregistrate situații conflictuale de niciun fel între participanți și forțele de ordine.

Echipele de dialog sunt permanent în legătură cu organizatorul, reprezentanții acestuia și participanții la adunarea publică.  „În acest sens, recomandăm tuturor celor prezenți la manifestație să respecte, în continuare, cadrul legal în vigoare și îi asigurăm că securitatea lor este prioritatea noastră.”, a transmis Jandarmeia.

Imagine

sursă foto: FSLI

UPDATE 13:30 – Circa 10 mii de protestatari au pornit în marș către Palatul Cotroceni.

UPDATE 12:00 Mii de oameni s-au adunat în Piața Victoriei.

UPDATE 11:20 – Potrivit organizatorilor, manifestarea are scopul de a ”atrage atenţia asupra obligativităţii soluţionării problemelor salariale cu care se confruntă persinalul din învăţământul preuniversitar şi superior”.

Cum se va derula protestul

Orele 11.00 – 12.00, adunarea participanţilor în Piaţa Victoriei

Orele 12.30 – 15.00, deplasare pe traseul Piaţa Victoriei – Bulevardul Nicolae Titulescu – Pod Basarab – str. Grozăveşti – Bulevardul Geniului – Statuia Leu

Orele 15.00 – 16.00, adunare publică în zona Statuii Leu şi defluirea participanţilor

Pe durata protestului, manifestanţii anunţă că vor folosi bannere, pancarte şi mijloace audio.

Sindicaliştii se arată în continuare nemulţumiţi de măsurile adoptate de Guvern, chiar şi după adoptarea Declaraţiei privind politica sectorială de salarizare a personalului din sistemul naţional de învăţământ, document publicat, joi, în Monitorul Oficial.

Ultimele date prezentate oficial de către ministrul Educaţiei, Ligia Deca, arătau că, de la 1 iunie când au fost acordate majorări salariale, 21.000 de angajaţi din sistem au renunţat la grevă, 13.500 fiind cadre didactice.

UPDATE 11:00: Astăzi ar fi fost ultima zi a lui Nicolae Ciucă în calitatea de prim-ministru, însă, după mai multe amânări, a decis să-i dea mandatul lui Marcel Ciolacu abia după ce se vor termina toate protestele sindicaliștilor. 

Ciucă a anunțat că mai stă în funcție până în momentul în care se va încheia greva profesorilor. Prin măsurile financiare adoptate, dar și prin Memorandumul adoptat în Guvern, Nicolae Ciucă este de părere că le-a îndeplinit toate cerințele sindicaliștilor din educație.

1 COMENTARIU

  1. Sa nu renunte nimeni!6 la suta pentru educatie!banii la zi pentru educatie,sanatate si armata!sa reduca numarul de ministere,ministerele reduse cu 30 la suta,reduse agentii,directii, comisii,numar de parlamentari,primari,reduse judetele,comasate localitatile mici,fara bani alocati pentru presa si dati aiurea la toti!si ar fi bani pentru toti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...