24Real, tranzacții cu birouri în creștere cu 30% în primul trimestru al anului

Agenția de consultanță imobiliară specializată în tranzacționarea spațiilor office și rezidențiale din București cu suprafețe de cel mult 1.000 mp 24REAL a încheiat primul trimestru al anului cu o creștere de 30% a numărului de spații de birouri închiriate. Printre clienții 24REAL pe segmentul office, din prima parte a acestui an, se numără Comtrade Distribution (distribuitor echipamente electronice și electrocasnice Tesla și GoPro), clinici medicale și laboratoare de analiză, cât și grădinițe sau companii cu activitate în sectorul agriculturii.

„Pe piața de birouri asistăm la o revenire treptată, cu o dinamizare a sectorului de închirieri în primele trei luni ale anului. Au loc relocări și purtăm negocieri de extinderi ale spațiilor de lucru. Privim cu optimism acest început de an, mai ales că au revenit discuțiile cu clienții cu care eram aproape de a încheia tranzacții în cursul anului trecut. Cine se mută în perioada aceasta nu caută neapărat spații de lucru mai mici, cât să identifice locații mai bune – fie o poziționare mai centrală, fie clădiri mai moderne, mai noi. Perioada de criză i-a făcut pe proprietari mai flexibili în privința prețului și perioadei contractuale”, a declarat Constantin Căpraru, managing partner 24REAL.

Domenii precum distribuție IT, servicii medicale sau agricultură au fost printre cele mai dinamice sectoare aflate în portofoliul de clienți ai 24REAL, compania de consultanță a trnacționat în primele trei luni ale anului peste 2.500 mp spații de birouri.

60% dintre tranzacții, pentru clinici medicale

Peste 60% din tranzacțiile încheiate de 24REAL în primul trimestru al acestui an au fost reprezentate de clinici medicale private, specializate în laboratoare de analiză și testare, inclusiv COVID-19 sau clinici de recuperare.

Comtrade Distribution, companie specializată în servicii de distribuție IT pentru echipamente electronice și electrocasnice Tesla sau GoPro, a decis să își relocheze activitatea în zona Arcul de Triumf din Capitală, într-un spațiu de circa trei ori mai mare decât ocupa anterior.

Totodată, o grădiniță cu profil Montessori a ocupat o suprafață de peste 370 mp într-o clădire din zona Băneasa din Capitală, în timp ce o companie specializată în producția de îngrășăminte naturale destinate sectorului agriculturii a ocupat 350 mp într-un spațiu de birouri din zona Palatul Parlamentului.

Băneasa, Pipera și Bucureștii Noi, cele mai căutate zone pentru locuințele noi, cu preț ridicat

Cartierele din Nordul Capitalei – cum este cazul Băneasa, Pipera, Bucureștii Noi sau zona Voluntari sunt cele mai căutate pentru locuințe noi în construcții premium, în timp ce Popești Leordeni, comuna Berceni, Prelungirea Ghencea sau Domnești sunt cele mai căutate de familiile cu un buget mai mic, arată datele 24REAL.

„Nevoia în zona de rezidențial este mixtă între locuințele vechi cu cele noi, dar predominată de cele noi, acestea având suprafețe mai mari. Cererea de locuințe vechi se înregistrează cu precădere în zonele cu acces la metrou sau transport public în vecinătate, iar pentru construcțiile noi, cartierele rezidențiale în plină dezvoltare sunt opțiunea clienților, mizând pe nevoia de gradină proprie, terase, balcoane mari sau spații mai generoase. Cererea în zona de Nord a rămas ridicată și continuă să fie principalul punct de interes al cumpărătorilor și al investitorilor, în timp ce în zona de Sud și Vest sunt aflate în dezvoltare proiecte cu un preț mai mic, adaptate inclusiv programelor de tipul Prima Casa”, a declarat Oscar Răceanu, Head of Residential Divison 24REAL.

În numai câteva luni de la înființarea departamentului rezidențial, echipa 24REAL a adăugat în portofoliul său peste 50 de proprietăți, cu prețuri cuprinse între 80.000 de euro și 4 milioane euro.

„Am finalizat deja cu succes vânzarea unei proprietăți de referință din zona Floreasca a Capitalei. În prezent, avem listate peste 50 de proprietăți, cu preturi cuprinse între 80.000 de euro și o vilă interbelică din zona Pieței Romane, la 4 milioane euro. Suntem în discuții avansante pentru a prelua în reprezentare exclusivă câteva proiecte de blocuri noi și analizăm extinderea echipei. Ținta noastră este că până la finalul acestui an să ajungem la peste 300 de proprietăți rezidențiale listate pe portalul www.24real.ro”, a mai punctat Oscar Răceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Dana Budeanu: Au început amantele să cânte la mandolina politică

Articolul publicat, în exclusivitate, de publicația PUTEREA, intitulat „Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban”, a creat mii de reacții. Una dintre reacții îi aparține Danei...