25 de ore în loc de 24, cer locuitorii unui oraș norvegian

Publicat: 18 apr. 2024, 22:15, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în NECONVENTIONAL , ? cititori
25 de ore în loc de 24, cer locuitorii unui oraș norvegian
Orașul care cere 25 de ore în loc de 24

Primarul unei localități din Norvegia a reușit să-i uimească până și pe membrii Comisiei Europene. El le-a adresat o cerere insolită: în orașul pe care îl păstorește, ziua să aibă 25 de ore, în loc de 24!

25 de ore în loc de 24: aceasta este propunerea pe care Primarul orașului Vadso din Norvegia, Wenche Pederson, a înaintat-o Comisiei Europene.

Această inițiativă, denumită „MOREtime”, are ca scop oferirea mai multor oportunități de petrecere a timpului liber pentru locuitorii orașului. Primarul afirmă că această schimbare va aduce un sentiment de pace și liniște în comunitate, oferind, în același timp, o perspectivă nouă asupra timpului.

Proiectul a fost înaintat Comisiei Europene pentru aprobare. Potrivit lui Pederson, acesta va permite locuitorilor să se bucure de activități precum pescuitul, vânătoarea și învățarea de limbi străine, sau să petreacă mai mult timp alături de familie și prieteni.

Primarul nu a explicat, însă, cum vor fi împărțite cele 25 de ore între zi și noapte și nici cum vor fi numerotate. Având în vedere latitudinea la care se află orașul, este posibil să ne pomenim și cu ore diferite, în funcție de ziua și noaptea polară.

”Prin proiectul nostru ”MOREtime” ne propunem să sărbătorim și să promovăm acest mod de viață unic. Care este lucrul bun în a trăi aici? Este timpul. Nu alergăm după autobuze sau după trenuri și nici nu trebuie să ne ia mult timp să ne deplasăm la serviciu. Suntem foarte mulțumiți de faptul că trăim într-o parte a Norvegiei în care avem mai mult timp pentru a fi cu prietenii noștri și cu familia. În altă ordine de idei, pot spune că suntem una dintre cele mai bogate regiuni din Europa, deoarece avem mai mult timp”,

a declarat Wenche Pederson.

Totodată, primarul speră că acest plan va atrage mai mulți oameni să se mute în Vadso, mai ales în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina, dat fiind poziționarea orașului în apropierea graniței cu Rusia.