27 mai 2022 este ultima zi de recensământ online. Cine nu răspunde la recensământ va primi amendă

Astăzi, 27 mai, este ultima zi în care vă mai puteți face recensământul online. Începând de azi, recenzorii vor bate din uşă în uşă la cei care nu au apucat să completeze formularele online. Cine refuză să ofere informaţii riscă să primească amendă.

27 mai este ultima zi în care românii se pot autorecenza după ce termenul pus la dispoziția românilor pentru completarea formularelor, ce ar fi trebuit să se încheie la 15 mai, a fost prelungit.

Cine nu a completat până acum formularele de recensământ până acum, vor fi vizitați acasă de către recenzori. În cazul în care vor fi personae care vor refuza să facă recensământul, riscă amenzi cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei.

Cum se completează formularul de recensământ

Recensământul se referă la populația rezidentă care trăiește în România şi oferă statistici despre structura demografică și socio-economică a populației, gospodării, fond locativ, condiții de locuit și clădirile în care se află locuințele.

Recensământul online al populaţiei şi locuinţelor a început pe 14 martie 2022, iar românii care completează formularul în sistem online primesc, la cerere, o zi liberă, plătită.

Cine face autorecenzarea are o zi liberă la serviciu

Angajatorii sunt obligați să le acorde salariaților o zi liberă, plătită, dacă aceştia arată cu au completat formularul online în prima etapă a recensământului populației.

În perioada 14 martie-27 mai, recensământul se va face online, iar cei care nu au acces la internet vor primi vizitele recenzorilor acasă, în perioada 16 mai-17 iulie. Până diseară, autorecenzarea se mai poate face pe site-ul Institutului Național de Statistică.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole