4 Iulie: Lucruri probabil NEȘTIUTE despre Ziua Independenței SUA

La 4 iulie, SUA marchează semnarea Declaraţiei de Independenţă a Statelor Unite ale Americii, în anul 1776. Actul parafează desprinderea a 13 colonii britanice de pe noul continent de Coroana Marii Britanii – reprezentând, practic, actul de naştere al Statelor Unite ale Americii.

Există câteva lucruri care nu prea sunt știute despre data 4 iulie, după cum nota TheFw.com. Cum ar fi faptul că America nu și-a declarat independența pe 4 iulie. Se crede că primul Congres Continental al Americii a declarat independența față de monarhia britanică pe 4 iulie 1776. Dar votul oficial a avut loc cu două zile înainte, Declarația fiind publicată în ziare pe 4 iulie. De asemenea, legenda americană spune că atunci când votul a fost oficiat, toți delegații au semnat Declarația în aceeași zi, moment ilustrat adesea în picturile populare. Însă, în realitate, a trecut o lună până au semnat toți reprezentanții documentul. Singura persoană care semnase Declarația pe 4 iulie a fost John Hancock.

Președinți decedați în același an

Totodată, dacă data publicării Declarației de Indepen dență a creat impresia că 4 iulie este ziua oficială a independenței Americii, moartea celor doi fondatori ai declarației în această zi a marcat în istorie Ziua Independenței, 4 iulie: președinții SUA Thomas Jefferson și John Adams au decedat amândoi pe 4 iulie, în același an 1826, la o diferență de cinci ore.

Nu în ultimul rând, nicio Zi a Independenței nu poate fi sărbătorită fără…hot-dog. Însă, originea hot-dog-ului este necunoscută. Un caricaturist de la New York Evening Journal susține că la începutul secolului XX un vânzător a inventat pe loc acest sandviș la un meci al New York Giants și l-a numit „red hots”. Când caricaturistul de la ziar a desenat momentul ilustrând un câine teckel într-o chiflă, el a botezat produsul „hot-dog” fiindcă nu știa cum se scrie „dachshund” (numele german al rasei). Un alt istoric susține că un vânzător din New Jersey a dat denumirea de „hot-dogs”.

De ce Nixon a apelat la Divinitate

Expresia „God bless America” (“Dumnezeu să binecuvânteze America”) a devenit tot mai populară, fiind recunoscută ca element de identificare a poporului american. Care este semnificația? Expresia a fost auzită prima oară pe 30 aprilie 1973, când președintele Richard Nixon a folosit-o în mijlocul scandalului Watergate, potrivit Huffington Post. Dar care a fost motivul pentru care Nixon a apelat la Divinitate? Se pare că președintele a implorat public națiunea să se roage pentru el, înainte de a rosti „Dumnezeu să binecuvânteze America”. Ulterior, președintele Ronald Reagan a început să o folosească în mod regulat. Potrivit analiștilor, de-a lungul vremii, expresia și-a pierdut sensul și a fost tratată de către președinți ca o modalitate de a inspira poporului american protecție divină și stabilitatea traiului…

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Portul Constanţa se pregătește pentru noua recoltă: Toate drumurile intens circulate...

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa anunță că, în următoarele două luni, adică până la începerea campaniei de recoltare, toate drumurile intens circulate...

Prefectul de Prahova îi face concurență lui Iulian Dumitrescu la preşedinţia...

Virgiliu Nanu, preşedintele PSD Prahova și prefectul județului, îi face concurență lui Iulian Dumitrescu, acuzat de corupţie şi aflat sub control judiciar, la preşedinţia...