4,85 milioane lei, suma totală obținută de profesorii sibieni din meditații, în 2022

Publicat: 24 iul. 2023, 17:30, de Magda Marincovici, în ESENȚIAL , ? cititori
4,85 milioane lei, suma totală obținută de profesorii sibieni din meditații, în 2022

Anul trecut, 388 de profesori sibienei au efectuat meditații în sumă totală de  4.853.285 milioane lei, a precizat ANAF Sibiu pentru publicația Turnul Sfatului.

În anul 2022, raportat la nivelul venitului declarat, 14 contribuabili datorau contribuția de asigurări sociale (CAS) și contribuţia de asigurări sociale de sănătate (CASS). Cei care aveau obligația de a plăti, pe lângă impozitul pe venit, aceste două contribuții sunt profesorii care au realizat un venit net în cursul unui an calendaristic – norma de venit sau venit determinat în sistem real – care depășește salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, în vigoare, înmulțit cu 12 luni, mai transmite Administrația Județeană a Finanțelor Sibiu (ANAF).

Referitor la anul fiscal 2021, 343 de cadre didactice din Sibiu au declarat din meditații suma totală de 3,38 milioane de lei.

Luiza Geambașu, purtător de cuvânt al ANAF Sibiu, a declarat pentru Turnu Sfatului că  ”s-a elaborat Strategia de creștere a conformării voluntare în domeniul impozitului pe veniturile persoanelor fizice în România 2023-2025, care urmărește să faciliteze conformarea contribuabililor și să asigure o bună gestiune a riscurilor de neconformare ale celor care nu doresc să își îndeplinească obligațiile prevăzute de legislația fiscală”.