55 de pagini cu obiective strategice: Noua doctrină navală a Rusiei

Președintele rus Vladimir Putin a semnat duminică o nouă doctrină navală, care clasifică SUA drept principala rivală a Rusiei și stabilește ambițiile maritime globale ale Moscovei pentru regiuni cruciale, cum ar fi zona Arctică sau Marea Neagră, potrivit Reuters.

După ce a inspectat marina, liderul rus a ținut un discurs scurt în care a avertizat că Rusia are putere militară să învingă orice potențial agresor.

Principala amenințare la adresa Rusiei, spune doctrina, sunt „politica strategică a SUA de a domina oceanele lumii” și mișcările alianței militare NATO în apropierea frontierelor ruse.

Interesele naționale în oceanele lumii

Rusia își poate folosi forța militară corespunzător situației din oceanele lumii, dacă instrumentele de soft power, cum ar fi cele economice sau diplomatice, sunt epuizate, se mai arată în aceeași doctrină, care admite că Moscova nu dispune de suficiente baze navale la nivel global.

„Ghidată de această doctrină, Federația Rusă își va apăra ferm și hotărât interesele naționale în oceanele lumii”, se mai arată în același document.

În discursul său, Vladimir Putin nu a menționat războiul din Ucraina, dar doctrina militară prevede o „consolidare cuprinzătoare pentru poziția geopolitică a Rusiei” în Marea Neagră și Marea Azov. Doctrina definește și Oceanul Arctic, despre care SUA a spus în repetate rânduri că Rusia încearcă să îl militarizeze, ca fiind o zonă de importanță deosebită pentru Rusia.

Vasta linie de coastă a Rusiei, care măsoară 37.650 de kilometri și se întinde de la Marea Japoniei până la Marea Albă, cuprinde și Marea Neagră, și Marea Caspică.

1 COMENTARIU

 1. În coloniile rusești, criminalii sunt recrutați masiv pentru războiul din Ucraina cu promisiuni de libertate și bani.
  Potrivit activistului pentru drepturile omului, toți criminalii sunt luați, indiferent de vârstă, stare de sănătate și lipsă de experiență militară.

  Prizonierii sunt recrutați de așa-numita companie militară „privată” Wagner, condusă de miliardarul Evgheni Prigojin, care este apropiat de Putin și fondatorul fabricii ruse de troli de internet. Mercenarii săi, cunoscuți pentru brutalitatea lor, au văzut acțiuni în Siria și Africa. Și din 2014 – în Ucraina. Acum, această armată a fost completată de prizonierii ruși, care sunt tentați de concedierea timpurie și de bani, desigur, dacă supraviețuiesc.

  Pe portalul pentru drepturile omului Gulagu.net , există zeci de rapoarte despre recrutarea deținuților pentru „muncă murdară” pentru a „ajuta patria-mamă”.
  Câțiva angajați ai coloniei Tula au raportat imediat: proprietarul lui Wagner, favoritul lui Putin, miliardarul Evgheni Prigojin, a venit personal să-i agite pe criminali. A servit timp și acum poartă steaua eroului Rusiei. Cu cinismul său, a lovit chiar și pe temnicerii din Tula. Iată cum descrie unul dintre ei întâlnirea.

  „Șeful PKK Wagner a venit în colonia noastră – însuși Prigojin! Au adunat întregul contingent pe terenul de paradă și au început să vorbească despre război (a spus el). Despre o armată obișnuită slăbită și despre mântuirea prin sânge. Și-a numit organizația OCG (grup infracțional organizat). Am crezut că este un vis! Bărbatul, care are prinsă pe tricou steaua eroului Rusiei, a povestit clar tot ce se întâmplă la noi. Ce este la putere – bandiți cărora nu le pasă de tot felul de organizații pentru drepturile omului. El a spus că vor fi 10-15% uciși și 15-20% răniți. Și cel mai rău lucru este că aproximativ 300 de oameni din 1.300 de pedepse care ispășesc pedepse au mers să se înscrie. Și este înfricoșător că, conform informațiilor escortei, data viitoare vor fi luați nu prin consimțământ, ci pe liste,”el scrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...