7 recomandări pentru un sistem imunitar puternic

Publicat: 21 dec. 2022, 08:47, de Publyo.ro, în Advertoriale , ? cititori
7 recomandări pentru un sistem imunitar puternic

Există multe lucruri pe care le puteți face pentru a va menține sistemul imunitar puternic și pentru a reduce severitatea unor afecțiuni precum răceală, gripă și chiar COVID.

 

Cea mai bună modalitate de a face față oricărei afecțiuni, chiar și COVID-19, este să preveniți aceste infecții sau măcar formele grave. Este important să faceți tot posibilul pentru a evita să va îmbolnăviți și asta presupune să va spălați bine pe mâini, în mod regulat și eficient. Multe virusuri sunt transmise în urmă contactului dintre persoane. De asemenea, faceți mișcare, aveți mare grijă la alimentație, nu fumați și, pe lângă multe altele, încercați să luați suplimente alimentare, cum ar fi Redoxon Triple Action.

Stabiliți (sau continuați) o rutină privind exercițiile fizice

S-a demonstrat că exercițiile fizice efectuate în mod regulat mențin sistemul imunitar funcțional la un nivel superior. Când sunteți activ, puteți menține agenții patogeni departe de plămâni și căile respiratorii, minimizând riscul de îmbolnăvire. Dacă faceți deja sport în mod constant, continuați să faceți acest lucru. Dacă nu, ar putea fi un moment bun pentru a începe.

Mai exact, încercați să faceți 150 de minute de exerciții fizice moderate în fiecare săptămâna. Fixați-va un obiectiv privind mișcarea fizică și încercați să descoperiți care este tipul de mișcare preferat: o plimbare de 20 de minute, o sesiune de yoga în fiecare zi sau un antrenament de mare intensitate de 50 de minute de trei ori pe săptămâna.

Reduceți stresul

 

În timpul situațiilor stresante, organismul poate elibera cortizol, un hormon care stimulează inflamația și suprima sistemul imunitar, făcându-l mai puțin eficient. Multe studii au arătat că persoanele care se stresează mai puțin au un risc mai mic de a se infecta.

Iar, pentru a face acest lucru, efectuați zilnic activități care va ajută să ține stresul sub control, cum ar fi: meditația, exercițiile fizice, întâlnirile cu cei dragi, mersul la plimbare și descoperirea unor hobby-uri care va plac, cum ar fi pictura sau artizanatul.

Încercați să aveți un somn odihnitor

 

Acest lucru nu înseamnă doar să dormiți un număr suficient de ore, ci să faceți și tot ce puteți pentru a avea parte de un somn de calitate. În susținerea acestei declarații stau o serie de cercetări care spun că pacienții lipsiți de somn au mai multe riscuri să dezvolte afecțiuni după expunerea la virusuri. De aceea, încercați să dormiți 6-7 ore pe noapte. Pentru a face acest lucru, opriți toate aparatele electronice cu o ora înainte de a merge la culcare, nu va uitați la televizor în pat și evitați să beți lichide cu puțin timp înainte de ora de culcare, pentru a nu va trezi cât mai des în timpul nopții pentru a merge la toaletă.

Beți cât mai puțin alcool

 

Pentru a avea parte de un somn odihnitor, este esențial să consumați cât mai puțin alcool, dar asta nu este tot. Studiile au arătat că un consum excesiv de alcool poate provoca o creștere a numărului de infecții respiratorii și poate perturba răspunsul sistemului imunitar. De aceea, este recomandat să consumați alcool în cantități moderate, mai exact un pahar pe zi pentru femei și două pe zi pentru bărbați, potrivit specialiștilor.

Vaccinați-va împotriva altor infecții

 

Există riscul să dezvoltați mai multe infecții simultan, iar acest lucru poate fi extrem de periculos. De exemplu, dacă o persoană contractează gripă pe lângă COVID-19, acest lucru ar însemna o situație medicală mult mai complexă. În prezent, sunt disponibile vaccinuri pentru protejarea împotriva gripei, pneumoniei și a tusei convulsive (pertussis), printre altele.

Renunțați la fumat

 

Că regulă generală, orice substanță introdusă în plămâni în mod inutil poate crește riscul de infecție respiratorie.

Încercați să va păstrați sistemul imunitar cât mai sănătos

 

Este important să mâncați cât puteți de sănătos. Un intestin sănătos îi va permite organismului să lupte cât mai eficient împotriva infecțiilor. Pentru a va susține sistemul imunitar, adăugați alimente bogate în vitaminele A, C și D, precum și zinc, în regimul alimentar. În plus, consumați-le cât mai des – cel puțîn cinci porții de fructe și legume pe zi.

În plus, optați pentru suplimente alimentare de înalta calitate. Nu este un secret că vitaminele C, D și zincul ne întăresc imunitatea. Cu toate acestea, multe persoane se întreabă ce tip și ce cantitate de suplimente alimentare să aleagă. În cazul vitaminei C, de exemplu, trebuie să alegeți varianta tamponata. Pentru a îmbunătăți tolerabilitatea acidului ascorbic (vitamina C), acesta este legat de un mineral alcalin. Acesta tamponează acidul, transformând pH-ul vitaminei C într-unul neutru și, prin urmare, deosebit de bine tolerat.

Nu există niciun pericol de supradozaj, deoarece excesul de vitamina C este pur și simplu eliminat prin urină.

Autor
O singură platformă. Soluția completă pentru strategia ta de conținut online vezi toate articolele