Caz grav în Timișoara: Un bărbat a murit, iar fiica sa a ajuns la spital după ce s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon

Publicat: 28 oct. 2021, 09:12, de Eliza Popa, în ACTUALITATE , ? cititori
Caz grav în Timișoara: Un bărbat a murit, iar fiica sa a ajuns la spital după ce s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon

Un bărbat de 66 de ani a fost găsit decedat, miercuri seara, în locuinţa sa din Timişoara, iar fiica lui de 38 de ani – în stare de inconştienţă, fiind transportată la spital.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, cei doi s-au intoxicat cu monoxidul de carbon emanat de flacăra de la aragaz cu care încercaseră să se încălzească. „Poliţiştii Secţiei 3 Timişoara au fost sesizaţi cu privire la faptul că într-un imobil de pe strada Dumitru Kiriac din Timişoara a fost găsit decedat un bărbat de 66 de ani, iar fiica lui, în vârstă de 38 de ani a fost găsită în stare de inconştienţă. Poliţiştii au constatat, la faţa locului, că cele sesizate se confirmă. A fost întocmit dosar penal in rem pentru ucidere din culpă, iar poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili cauzele şi împrejurările producerii incidentului„, a anunţat Poliţia Timiş.

Pompierii ajunşi la faţa locului pentru a salva victimele au găsit bărbatul decedat, iar fiica a fost transportată la spital, cu insuficienţă respiratorie. Cea care a sunat la 112 a fost cealaltă fiică a bărbatului, care și-a dat seama că ceva s-a întâmplat, pentru că nu reușea să dea de tatăl ei. Aceasta a mers la apartament și l-a găsit mort pe tatăl său, iar pe sora sa inconștientă.

Căldură nu este, apă caldă nu este

Autoritățile locale s-au întrecut în anunțuri și se lăudau pe paginile de Facebook cu rezolvarea problemei, însă căldură nu este, apă caldă nu este, dar un bărbat a murit și o femeie este în spital. ”Pacienta, în momentul de față, este stabilă hemodinamic, în curs de de investigație la noi, în urgență. Dacă va fi nevoie să se interneze pe una din secțiile acestui spital, se va interna. Din nefericire, ea este cu sindrom Down și este un pic mai greu cooperantă”, a declarat Dan Ceapă, medic UPU. La fața locului a ajuns și un echipaj de poliție, iar oamenii legii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Aproximativ 56.000 de locuințe din Timișoara au rămas de marți seară fără apă caldă şi căldură. Asta după ce principalul furnizor de gaz, E.ON, a oprit robinetul către societatea de termoficare, Colterm, din cauza datoriilor.

În cazul morții bărbatului a fost deschis dosar penal.