Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a depus programul de guvernare. Recunoaște că are șanse limitate: „Nu s-a ajuns la un acord politic”

Publicat: 30 oct. 2021, 14:59, de Cezar Amariei, în News , ? cititori
Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a depus programul de guvernare. Recunoaște că are șanse limitate: „Nu s-a ajuns la un acord politic”

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus sâmbătă la Parlament lista Guvernului şi programul de guvernare. El a precizat că Programul de guvernare este centrat pe măsuri de primă urgenţă pentru criza pandemică.

Programul de guvernare nu e unul nou, am analizat ce era în cel vechi. O primă anexă se referă la măsurile imediate pe care Guvernul să le ia pentru a ne putea concentra pe problemele din sănătate și o aneză la măsurile energetice”, a spus Ciucă.

Întrebat pe ce voturi se bazează, acesta a recunoscut că șansele sunt minime și a făcut apel la responsabilitate politică.

În acest moment nu puteam să fim nerealiști să nu luăm în seamnă calculul matematic. Deși nu s-a ajuns la o punere de acord la nivelul partidelor politice, votarea acestui guvern se câștigă timp pentru a se găsi linii comune pentru un pact politic. Am convingerea că acest guvern va întruni minimul necesar de voturi, mergând pe responsabilitatea față de problemele poporului român”, a spus Ciucă.

Acesta a spus că a respectat întru totul mandatul dat de partid și a negociat cu toate grupările, mai puțin AUR.

Birourile Permanente ale celor două Camere urmează să decidă calendarul audierii în comisii a miniştrilor propuşi şi data şedinţei comune pentru învestirea noului Cabinet.