Explozie la Spitalul Militar Sardar Mohammad Dawood Khan, cel mai mare din Afganistan: Cel puţin 19 morţi şi 50 de rănţi

Publicat: 02 nov. 2021, 20:24, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Explozie la Spitalul Militar Sardar Mohammad Dawood Khan, cel mai mare din Afganistan: Cel puţin 19 morţi şi 50 de rănţi

Cel puţin 19 persoane au fost ucise, iar alte 50 rănite, marţi, într-un atac care a vizat un spital militar din Kabul, potrvit unui bilanţ prezentat de către un oficial de la Mnisterul afgan al Sănătăţii.

”Nouăspreze corpuri şi aproximativ 50 de răniţi au fost conduşi la spitale din oraş”, a declarat acest oficial sub protecţia anonimatului, conform AFP.

Este vorba despre o explozie dublă care a vizat Spitalul Militar Sardar Mohammad Dawood Khan din capitala afgană. Atacul nu a fost revendicat imediat.

”O explozie a avut loc la poarta spitalului militar, iar a doua în apropierea spitalului”, a declarat pentru AFP un oficial taliban.

Un purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Qari Sayed Khosti, a spus într-un mesaj postat pe Twitter că este vorba despre „o bombă care a explodat la intrarea” în Spitalul Militar Sardar Mohammad Dawood Khan.

Spitalul, în care pot fi internaţi până la 400 de pacienţi, este cel mai mare spital militar din ţară.

Prima explozie a fost auzită, în apropierea spitalului, către ora locală 13.00 (10.30, ora României). Ea a fost urmată de o a doua explozie, conform AFP.