Cîțu: „Negocierile cu PSD nu sunt în blocaj, dar e bizar să vorbim de propuneri combătute în epoca Dragnea”

Publicat: 14 nov. 2021, 10:22, de Cezar Amariei, în News , ? cititori
Cîțu: „Negocierile cu PSD nu sunt în blocaj, dar e bizar să vorbim de propuneri combătute în epoca Dragnea”

Președintele liberalilor, primul ministru demis Florin Cîțu, susține că negocierile cu social – democrații nu sunt în impas, dar nu sunt acceptabile propuneri combătute deja în anii din urmă.

Nu e un blocaj, sunt încă aceste divergențe legate de modul cum vedem economia. Este bizar să vorbim astăzi de propunerile pe care le-am combătut în programul lui Dragnea, la doi ani după ce am arătat că e prost. Le-am atacat atunci, din opoziție, ar fi bizar să le introducem acum nu din considerente ideologice, ci pentru că nu funcționează, dacă funcționau erau introduse de PSD”, a transmis Florin Cîțu duminică dimineață.

Referitor la vehiculata reducere a aparatului bugetar cu 25% (300.000 angajați), Cîțu susține că nu s-a discutat pe cifre, ci doar în principiu, dar că este necesară o reformă a administrației.

Este vorba de reforma pensiilor pe contributivitate, salarizarea pe sectorul bugetar și o eficientizare a administrației publică”, spune Cîțu. Acesta s-a arătat nemulțumit de faptul că a cerut, în timpul guvernării sale, reforme la Metrorex și CFR (aflate în subordinea ministrului Cătălin Drulă, de la USR) dar acestea nu s-au făcut.