Flori și un puiet: Cu ce s-a ales, de fapt, Angela Merkel de la cabinetul său

Publicat: 25 nov. 2021, 21:00, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Flori și un puiet: Cu ce s-a ales, de fapt, Angela Merkel de la cabinetul său

Cancelarul german în exerciţiu Angela Merkel a participat la ceea ce probabil va fi ultima sa şedinţă de guvern, în timpul căreia miniştrii i-au oferit cadou un puiet şi au îndemnat-o să profite de această zi, relatează DPA.

Într-o fotografie distribuită de ministrul Mediului, Svenja Schulze, se poate vedea puietul primit de Merkel, numit Cornus Controversa „Carpe Diem”. Conform etichetei, planta este o variantă de copac decorativ „foarte nobil şi asemănător cu un bonsai”. Puietul nu a fost singurul cadou primit de Merkel, care se pregăteşte să se retragă din politică după 16 ani la conducerea celei mai mari economii din Europa.

Zâmbeşte primind buchetul

Olaf Scholz, social-democratul care ar urma să îi succeadă în funcţia de cancelar, i-a oferit un buchet colorat de flori. Într-o fotografie se vede cum Merkel zâmbeşte primind buchetul. Membrii marelui guvern de coaliţie au profitat de ocazie pentru o fotografie de grup pe scările clădirii Cancelariei. Social-democraţii ar urma să rămână la guvernare după alegerile de la 26 septembrie, formând o nouă coaliţie, de data asta cu ecologiştii şi cu liberal-democraţii. Este de aşteptat ca guvernul să fie învestit până la sfârşitul anului.