România mai are doar șapte companii de asigurări active pe piața RCA

Publicat: 26 nov. 2021, 10:32, de Viorela Pitulice, în ECONOMIE , ? cititori
România mai are doar șapte companii de asigurări active pe piața RCA

Piața RCA din România mai numără doar șapte companii active, după ce City Insurance a intrat pe drumul falimentului, iar Uniqa Asigurări a primit aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) de retragere din piaţă.  

Mișcările din ultima vreme au dus la o creștere semnificativă a tarifelor, care în unele cazuri au crescut chiar și de câteva ori. În acest context, companiile care activează în con­tinuare pe zona RCA sunt Euro­ins, Allianz-Ţiriac, Omniasig, Asirom, Grawe, Groupama şi Generali. Acestea au raportat pentru primul semestru din acest an un vo­lum cumulat al subscrierilor de 1,19 mld. lei, reprezentând 53% din volumul total al subscrierilor pe piaţa RCA de 2,25 mld. lei, potrivit Mediafax.

După prăbuşirea City Insurance, cel mai mare asigurător din România atât la nivelul întregii pieţe, cât şi din zona de RCA, preţurile la poliţele RCA s-au dublat sau chiar triplat în unele cazuri. Pe de o parte este vorba de nevoia pieţei de a compensa lipsa unui jucător mare, iar, pe de alta, de a se putea face faţă unui eventual val al şoferilor cu risc ridicat care ar putea lua cu asalt asigurătorii rămaşi pe zona de RCA.

În același timp, o mare parte dintre service-urile auto au luat măsuri încă de când se vehicula un posibil faliment al celui mare mare jucător din piaţa RCA, refuzând să efectueze reparaţiil în baza poliţelor City Insurance de frica neîncasării banilor.