Sinceritate: Ce le-a spus Elon Musk angajaţilor SpaceX, într-un mail

Publicat: 01 dec. 2021, 21:00, de Eliza Popa, în ESENȚIAL , ? cititori
Sinceritate: Ce le-a spus Elon Musk angajaţilor SpaceX, într-un mail
Elon Musk

Elon Musk, magnatul Tesla, este nemulţumit de lipsa de progrese ale SpaceX în dezvoltarea motoarelor Raptor – destinate rachetei Starship şi a transmis angajaţilor „ceva” în acest sens.

Musk le-a spus angajaţilor că această criză reprezintă un risc de faliment, potrivit CNBC. El a descris situaţia dificilă la o zi după Ziua Recunoştinţei, într-un email transmis tuturor angajaţilor, o copie fiind obţinută de CNBC. ”Criza de producţie a Raptor este mult mai dificilă decât părea acum două săptămâni. Riscăm o criză reală de faliment, dacă anul viitor nu vom putea asigura un ritm al zborurilor Starship de cel puţin unul la două săptămâni”, a scris printre altele Musk. Pogramul motorului Raptor este ”un dezastru”, a scris Musk în email.

Musk plănuia să-şi ia un concedie lung de Ziua Recunoştinţei, dar, după ce a descoperit situaţia legată de Raptor, a spus că va lucra personal la linia de producţie a motoarelor până vineri seara şi în weekend. ”Avem nevoie de prezenţa tuturor pentru a ne reveni din ceea ce este, sincer, un dezastru”, a scris Musk.

Ce oferă mailul lui Musk

Starship este o rachetă masivă de următoarea generaţie pe care SpaceX o dezvoltă pentru a lansa marfă şi oameni în misiuni pe Lună şi Marte. Compania testează prototipuri la o instalaţie din sudul Texasului şi a efectuat mai multe zboruri de testare scurte. Dar, pentru a trece la lansări orbitale, prototipurile de rachete vor avea nevoie de până la 39 de motoare Raptor fiecare – necesitând o creştere bruscă în producţia de motoare. E-mailul lui Musk către angajaţii SpaceX oferă mai mult context în ceea ce priveşte semnificaţia plecării fostului vicepreşedinte pentru propulsie Will Heltsley la începutul acestei luni.