Klaus Iohannis: Secția Specială pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție trebuie desființată

Publicat: 30 sept. 2020, 18:41, de Aurel Drăgan, în POLITICĂ , ? cititori
Klaus Iohannis: Secția Specială pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție trebuie desființată
klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu prim-ministrul Ludovic Orban și cu ministrul Justiției Cătălin Predoiu pentru a discuta despre problemele legate de sistemul de justiție și de proiectele de legi menite să corecteze greșelile din trecut.

Klaus Iohannis a acuzat PSD că a atacat Justiția prin intervenții brutale bine concertate, derulate pe perioada a trei ani, 2017-2019, și doar printr-un efort comun al comunității civile și a instituțiilor oneste s-a reușit blocarea acestui lucru.

„Este nevoie de reintroducerea concursului pentru promovarea la ICCJ, de independența procurorului, avem nevoie de o procedură transparentă de numire a procurorilor șefi, reinstituirea unui echilibru instituțional și desființarea Secției Speciale – acestea sunt câteva dintre aspectele care trebuie rezolvate”, a declarat Klaus Iohannis.

„Este nevoie de legi bune, de dialog, de atitudine constructivă”, arată președintele, care adaugă că „întâlnirea de azi îmi reconfirmă hotărârea guvernului de a face tot ce ține de el pentru ca sistemul de justiție să funcționeze optim.”

Șeful statului a arătat că toate aceste legi și proiecte au nevoie de o nouă majoritate parlamentară, care să fie formată în urma alegerilor din decembrie. „Majoritatea nocivă care a acționat până acum în Parlament poate fi sancționată doar prin vot”, spune Iohannis.

Referitor la recordul negativ de infectări de azi, președintele a arătat că nu se impun restricții severe precum starea de urgență, dar este posibil ca anumite zone să fie restricționate dacă numărul de infectări continuă să crească.

Klaus Iohannis a apreciat și că procesul de votare a decurs peste așteptări de bine. „Probleme au apărut doar vot, când se pare că unii oameni au încercat să fraudeze rezultatele.”