Îngrijorare în Satul lui Moș Crăciun din Laponia. Ce se întâmplă acolo

Publicat: 20 dec. 2021, 22:30, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Îngrijorare în Satul lui Moș Crăciun din Laponia. Ce se întâmplă acolo

Turiștii ce se află în Satul lui Moș Crăciun riscă să rămână blocați în Laponia din cauza restricțiilor anti-Sars-Cov-2. Plus din cauza răspândirii variantei Omicron.

Potrivit Abc News, din cauza variantei sud-africane, tot mai multe țări impun restricții de călătorie ce vizează chiar și țările europene. Așadar, turiștii riscă să rămână în Laponia dacă nu doresc să se supună măsurilor restrictive ce implică teste și măsuri de carantinare.

În perioada pre-pandemică, Rovaniemi, capitala Laponiei finlandeze, atrăgea aproximativ jumătate de milion de vizitatori în fiecare an, majoritatea din Europa, dar și din Statele Unite sau Asia. Turiștii ce ajung aici doresc să descopere spiritul sărbătorilor, să se plimbe cu sania trasă de reni și, dacă au noroc, să surprindă spectacolele cu lumini, cunoscute și drept aurole boreale. ”Este îngrijorător, desigur, pentru că nimeni nu știe ce va urma. Există mereu temeri că vor urma anulări ale rezervărilor. Ce restricții vor impune țările din care vin turiștii noștri?”, a declarat Sanna Karkkainen, CEO al Visit Rovaniemi.