Gripă aviară face ravagii în Franța. Milioane de păsări, sacrificate

Publicat: 21 ian. 2022, 15:08, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
Gripă aviară face ravagii în Franța. Milioane de păsări, sacrificate

Circa 2,5 milioane de păsări vor fi sacrificate, în Franța, din cauza condiţiilor din zona de sud-vest a ţării, unde există mai multe focare de gripă aviară, a anunțat Ministerul francez al Agriculturii, potrivit Reuters.

Au fost deja sacrificate aproximativ 1,2 milioane de păsări, a informat ministerul, iar alte 1,3 milioane de păsări urmează ca măsură preventivă pentru a evita răspândirea virusului. Nici nu este prima data când crescătorii de păsări din Franţa sunt nevoiţi să sacrifice în masă efectivele.

Zona de sud-vest a Franţei este faimoasă pentru industria sa de foie-gras. Aici, însă, au mai fost focare de gripă aviară care au impus sacrificarea a aproximativ 3,5 milioane de păsări, în principal raţe, în perioada cuprinsă între toamna anului 2020 şi primăvara lui 2021.

Gripa aviară este o boală virală foarte contagioasă, care apare în principal la păsările de curte şi la păsările de apă sălbatice.  

În mod normal, gripa aviară începe să se manifeste toamna, virusul fiind transportat de păsările sălbatice migratoare care vin din Asia în Europa.