Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov, dat în urmărire națională

Publicat: 22 ian. 2022, 11:40, de Puterea.ro, în ECONOMIE , ? cititori
Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov, dat în urmărire națională

Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov a primit, vineri, o pedeapsă de doi ani și două luni de închisoare, din cauza unei acuzații privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Afaceristul nu a fost găsit, însă, la domiciliu, în condițiile în care urma să fie încarcerat, fiind dat în urmărire națională.

Decizia este definitivă, după ce Curtea de Apel Brașov a pronunțat sentința.

„Dispune emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei conform prezentei. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale apelate. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare în apel rămân în sarcina statului.

Definitivă. Pronunţată azi, 21.01.2022, prin punerea la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în hotarârea 62/2022 21.01.2022, potrivit Digisport.ro

Problemele au apărut după ce afaceristul, fostul patron al Roman SA, ar fi tras cu o armă de vânătoare în roţile propriei maşini, când a observat că aceasta avea pană la una dintre ele. Gestul a fost motivat prin faptul că s-ar fi enervat pe șofer.

Istoria se repetă

Ioan Neculaie a mai fost dat în urmărire generală și în 2017. Astfel, pe 24 noiembrie 2017, el s-a predat la vama Giurgiu, după ce, cu câteva ore mai devreme, fusese dat în urmărire naţională pentru că dispăruse de la domiciliu în condițiile în care urma să fie încarcerat.

Atunci era vorba de un dosar de fraude economice, fiind găsite în biroul lui 28 de cartuşe deţinute ilegal. Pedeapsa, în acest caz, a fost de şase luni, dar afaceristul trebuia să execute, în plus, şi o condamnare mai veche, de un an şi jumătate de închisoare, care fusese iniţial o pedeapsă cu suspendare. Pedepsele s-au cumulat, iar Neculaie a fost eliberat condiționat după un an.