Spitalul Mureș se va închide pentru bolnavii cronici și va primi doar urgențe și cazuri de COVID-19

Publicat: 12 oct. 2020, 18:07, de Aurel Drăgan, în News , ? cititori
Spitalul Mureș se va închide pentru bolnavii cronici și va primi doar urgențe și cazuri de COVID-19
100 de noi paturi pentru bolnavii de COVID-19

Spitalul Clinic Județea Mureș a anunțat că nu va mai primi niciun bolnav cronic, ci doar urgențele și bolnavii de COVID-19. Este prima decizie de acest gen a unui spital clinic județean de la startul pandemiei.

Cezar Irimia, reprezentantul Alianței Pacienților Cronici, a declarat la Digi24 că decizia este nedreaptă față de bolnavii cronici care nu vor mai avea astfel unde să se ducă. În plus, bolnavii de COVID-19 erau oricum favorizați în fața celor cronici.

Spitalul, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Mureş, a informat, că din totalul de 2.497 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2 de la începutul pandemiei în judeţul Mureş, 1.745 au fost internate în secţiile acestui spital, numărul total al pacienţilor externaţi fiind de 1.459.

„Numărul total de pacienţi internaţi în Spitalul Clinic Judeţean Mureş, confirmaţi cu virusul SARS-COV-2 până în prezent este 1.745. Numărul total al pacienţilor externaţi până în prezent este 1.459 din care 552 de pacienţi au fost asimptomatici cu test pozitiv la externare, 733 de persoane au fost vindecate şi externate iar 174 de persoane au fost externate la cerere. Numărul persoanelor decedate în urma infectării cu virusul SARS-COV-2 până în prezent este 145″, a precizat SCJ Mureş, într-un comunicat de presă.

Spitalul a făcut și un apel la cei care s-au vindecat de COVID-19 să doneze sânge pentru plasmă hiperimună la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină, întrucât tratamentul cu plasmă hiperimună poate salva viaţa bolnavilor în stare gravă datorată infecţiei cu SARS-COV-2.

Datele oficiale arată că, în ultimele 14 zile, în judeţul Mureş s-au înregistrat 699 de cazuri noi, dintre care 316 la Târgu Mureş, 28 în municipiul Sighişoara, 28 în comuna Sângeorgiu de Mureş, 25 la Reghin, 24 la Sâncraiu de Mureş, 17 în Sântana de Mureş, 16 la Ungheni, 13 la Iernut