USR, după alegerea președintelui ANCOM: O instituţie cheie capturată pentru următorii ani

Publicat: 13 oct. 2020, 17:15, de Raluca I. Heroiu, în POLITICĂ , ? cititori
USR, după alegerea președintelui ANCOM: O instituţie cheie capturată pentru următorii ani

Camera Deputaților și Senatul l-u votat, marți, în plenul reunit, pe Vlad Stoica în funcția de președinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Ca reacție, reprezentanţii USR susțin că PSD s-a asigurat că îşi impune omul la şefia ANCOM.

„Azi, parlamentarii s-au grăbit însă să aleagă din trei candidaţi PSD pe cineva dinainte determinat, pe fostul şef de cabinet al domnului Ponta, iar PNL nu a avut niciun fel de opoziţie. A fost doar o mascaradă”, declară liderul deputaţilor USR Cătălin Drulă

USR a mai transmis că încercările anterioare de modificare a legislaţiei au avut scopul ca ANCOM să fie complet politizată.

„Pe de o parte, pe când Sorin Grindeanu era încă premier, Guvernul PSD a modificat prin ordonanţă de urgenţă modalitatea de numire a conducerii ANCOM, astfel încât aceasta să fie făcută de plenul reunit al Parlamentului, la propunerea Guvernului. Pe de altă partea, recent, am avut modificările aduse de majoritatea controlată de PSD la OUG 22/2009, în sensul extinderii conducerii ANCOM de la trei la şapte membri, cu posibilitatea ca aceştia să fie membri de partid, modificări atacate la Curtea Constituţională de preşedintele Klaus Iohannis, la solicitarea USR şi cu invocarea unora dintre argumentele USR”, mai indică documentul de presă al partidului condus de Dan Barna.

Citește și