Parlamentul l-a votat pe Vlad Stoica în funcţia de preşedinte al ANCOM

Camera Deputaților și Senatul l-au votat, marți, în plenul reunit, pe Vlad Stoica, fostul șef al Cancelariei premierului în perioada guvernării Ponta, președinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Așadar, ceilalți trei candidați propuși pentru funcția respectivă au fost respinși de Parlament.

Propus de PSD la şefia ANCOM, Stoica a primit 283 de voturi „pentru” şi 36 de voturi „împotrivă”. Mircea Valentin Rozolea a obţinut doar 23 de voturi „pentru”, Manuela Catrina a obţinut 12 voturi „pentru” şi Ion Smeeianu un singur vot „pentru”, conform News.ro.

Comisiile pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au validat, luni, următorii candidaţi:

– Vlad Stoica, fostul şef al Cancelariei ex-premierului Victor Ponta în 2013, propus de PSD.

– Ion Smeeianu, fostul şef al Poştei Române. 

– Manuela Catrina, fostul secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor.

– Mircea Rozolea.

Plenul reunit a luat act joia trecută de demisia lui Sorin Grindeanu de la şefia ANCOM şi a vacantat astfel funcţia de preşedinte al Autorităţii.

Grindeanu a fost ales prim-vicepreşedinte al PSD la Congresul partidului din 22 august, iar potrivit legii de funcţionare a ANCOM, preşedintele instituţiei nu poate deţine alte funcţii, cu excepţia celor didactice.

Vlad Stoica este licențiat în drept și are birou de avocatură deschis în anul 2009, însă s-a remarcat ca șef al Cancelarei ex-premierului Victor Ponta în perioada februarie 2013-noiembrie 2015.

El este si membru fondator si presedinte fara atributii executive al Asociatiei pentru Promovarea Principiilor Sociale si Democratice ale Tinerilor din Romania.

În perioada când a ocupat funcția de șef al Cancelariei lui Victor Ponta, numele său a apărut în dosarul penal al președintelui Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu.

Conform CV-ului atașat și verificat de Comisiile IT din Parlament, Vlad Stoica a fost consilier al Cancelariei Prim-Ministrului încă din anul 2004, înainte de a avea cabinetul de avocatură.

Potrivit ultimei sale declarații de avere care este publică, Vlad Stoica a obținut în anul 2014 venituri anuale de 64.332 lei de la Secretariatul general al Guvernului și venituri de 3 ori mai mari (247.800 lei) ca membru în Consiliul de administrație CIFGA a Băncii de Export Import a României (Eximbank).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...