Va ajuta România cu armament greu Ucraina?

Publicat: 29 apr. 2022, 10:00, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Va ajuta România cu armament greu Ucraina?

Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat miercuri de presă dacă, în cadrul vizitei sale la Kiev, s-a  discutat despre livrarea de arme. Premierul  a răspuns „analizăm solicitările pe care guvernul ucrainean le va înainta și vom lua o decizie. Cea mai importantă perioadă pe care am petrecut-o la masa discuțiilor a fost legată de demersurile umanitare și economice”. Ce părere are însă liderul PSD, Marcel Ciolacu, pe această temă?

Marcel Ciolacu a declarat că, în cadrul vizitei la Kiev s-a discutat despre un eventual ajutor acordat Ucrainei constând în arme grele. Ciolacu a adăugat că, în opinia sa, România e pregătită pentru o astfel de situație, potrivit B1 TV.

A fost această discuție, cum e normal s-o avem. În primul rând să existe și un cadrul legislativ și să vedem și evoluția din Ucraina a frontului. Sunt ferm convins că România e pregătită dacă vom intra într-o astfel de etapă și vom lua o astfel de decizie. România e pregătită”, a declarat Ciolacu. „De asta s-au făcut aceste deplasări, să oferim mai mult ajutor, să punem la punct mai multe aspecte. Dacă va fi nevoie, România va lua această decizie”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Nu sunt un specialist în armanent greu”

Întrebat de presă ce fel de armament greu ar putea trimite România Ucrainei, liderul PSD a răspuns: „Nu sunt un specialist în armanent greu, dar România trebuie să fie pregătită legal și cu o decizie politică. Părerea mea e că România e pregătită”.

Trebuie să ne asumăm mai ales făcând o paralelă cu ce și-a asumat Ucraina. Dacă dorim ca țările civilizate să dea un răspuns pe așteptările poporului ucrainean și pe așteptările națiunilor civilizate la această agresiune total incorectă a Rusie și să decurajăm atacurile asupra altor state nemembre NATO, trebuie să fim hotărâți”, a mai declarat Ciolacu.