SUA: Studierea genelor provenite de la persoane care, în acestă pandemie, nu s-au infectat cu SARS-COV-2

Publicat: 16 mai 2022, 21:00, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
SUA: Studierea genelor provenite de la persoane care, în acestă pandemie, nu s-au infectat cu SARS-COV-2
vaccin pfizer, vaccin anticovid, vaccinare

Un grup de oameni de știință din Statele Unite studiază în prezent persoane care au reușit să scape de infecția cu noul coronavirus SARS-COV-2 în timpul acestei pandemii. Scopul declarat al acestui studiu este de a descoperi acele indicii care ar putea ajuta la prevenirea infectării celorlalte persoane, relatează The Washington Post.

Andras Spaan, microbiolog în cadrul Universității Rockeleller din New York, a declarat că studiul internațional include 700 de specialiști și a examinat peste 5.000 de persoane.

Căutăm acele variante genetice foarte rare, cu un potențial impact major asupra individului, spune dr. Spaan pentru The Washington Post.

Specialiștii speră că studierea genelor acestor persoane privilegiate care, în această pandemie, au scăpat de infecția Covid-19, îi va ajuta să deslușească cum se  dezvoltă virusul și cum infectează corpul omului.

În prezent, în Statele Unite au fost înregistrate peste 80 de milioane de cazuri de coronavirus. De asemenea,  SUA  au  raportat cel mai mare număr de decese la nivel global, până acum. Recent, Casa Albă a confirmat că s-a trecut pragul de un milion de decese cauzate de Covid-19.