CNA a sesizat Parlamentul în legătură cu scandalul făcut de George Simion la sediul Digi24

Publicat: 19 mai 2022, 13:46, de Cezar Amariei, în ACTUALITATE , ? cititori
CNA a sesizat Parlamentul în legătură cu scandalul făcut de George Simion la sediul Digi24

Scandalul dintre George Simion și Digi24 ajunge pe masa parlamentarilor și a membrilor Consiliului Național al Audiovizualului (CNA).

Membrii CNA au transmis joi o scrisoare Parlamentului în care denunță modul cum liderul AUR a încercat să intre miercuri seara, cu forța, în sediul Digi24. Deputatul a participat joi la ședința CNA, solicitând obligarea postului TV să-i acorde un drept la replică.

„Eram acasă ieri, în jrul orei 20.30 și primesc mesaje că ministrul Energiei spune că sunt omul rușilor, ghidonați de ruși. Nu m-a sunat nimeni pentru vreun drept la replică, nu a contactat nimeni biroul nostru de presă. Am comandat un taxi, m-am deplasat la sediul Digi24 pentru a cere să mi se ofere dreptul la cuvânt. Nu am forțat să intru în clădire, nu mi s-a permis accesul de către bodyguarzi care au sunat la 112.

Noi am uzat de dreptul la replică și în urmă cu dou-trei săptămâni când s-a spus în mod eronat că mebrii AUR ar fi fost la Ambasada Rusiei.

În timp ce eram afară, Sabin Orcan a continuat afirmații jignitoare la adresa mea. Nimeni din conducerea editorială, care era informată că sunt acolo, nu m-a invitat. Solicitarea noastră este să analizați acest caz pentru drept la replică în același interval orar”, a transmis Simion.

În replică, membrii CNA i-au transmis joi că postul Digi24 nu avea obligația să-l primească pe loc, pentru că își concepuseră într-un anumit format emisiunea, dar are dreptul la replică în conformitate cu legislația audio-vizualului. A încerca să intre într-o emisiune peste voința jurnaliștilor este o ingerință în politica editorială.

Scandalul din curtea Digi24

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, a fost în centrul unui nou scandal miercuri seara, când a fost nevoie de intervenția mai multor echipaje de poliție pentru a fi scos din incinta televiziunii Digi24.

Deranjat de faptul că ministrul Energiei, Virgil Popescu, era în direct la postul TV, liderul AUR a intrat în jurul orei 21, neinvitat, în curtea postului, încercând să pătrundă în incinta clădirii.

„La Digi24, în total dispreț față de legea audiovizualului, l-au chemat pe hoțul Virgil, dar pe noi nu ne-au chemat, așa că o să mergem noi la Digi24. Am fost făcuți în toate felurile, la Digi24 o oră ministrul Energiei, într-un delir total, a spus că suntem oamenii rușilor, vrem și noi un drept la replică, am venit să cerem un drept la replică”, și-a explicat gestul Simion pe Facebook.

Simion a încercat în repetate rânduri să forțeze intrarea în clădire, fiind împiedicat de doi angajați ai trustului care i-au cerut în mod repetat să iasă din curte, dat fiind că este în mod abuziv pe o proprietate privată.

Abia după ce au sosit la fața locului trei echpaje de poliție și după câteva minute de discuții, liderul AUR a acceptat să părăsească incinta curții, așteptând dincolo de baiera de la intrare ieșirea ministrului Virgil Popescu.