O știre „trecută cu vederea”: Zelenski l-a destituit pe șeful Forțelor de Apărare Teritorială ale Forțelor Armate ale Ucrainei

Publicat: 20 mai 2022, 22:30, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
O știre „trecută cu vederea”: Zelenski l-a destituit pe șeful Forțelor de Apărare Teritorială ale Forțelor Armate ale Ucrainei

Preşedintele Volodimir Zelenski a operat o schimbare zilele trecute la conducerea Forţelor de apărare teritorială, după cum a anunțat agenția spaniolă de presă EFE, care citează agenţiile de presă ucrainene.

Zelenski l-a demis pe comandantul Forţelor de Apărare Teritorială Iuri Haluşkin, înlocuindu-l cu general-maiorul Ihor Tanţura, conform unui comunicat scurt difuzat duminica trecută de agenţia ucraineană de presă Ukrinform.

Decretele cu ambele decizii, despre care nu s-au oferit alte informaţii, au fost publicate pe site-ul preşedinţiei de la Kiev, potrivit agenţiilor de presă locale.

Haluşkin fusese numit comandant al Forţelor de apărare teritorială ale Ucrainei la 1 ianuarie.

În discursul său zilnic, făcut public în cursul nopţii de duminică spre luni, Volodimir Zelenski a spus că începe o săptămână „cu multe activităţi internaţionale” pentru a obţine „arme şi sprijin financiar pentru Ucraina” pentru a putea începe reconstruirea a ceea ce „Rusia a distrus”.

Știrea demiterii lui Halușkin nu a fost foarte mediatizată.