Coreea de Nord uimește mapamondul: Partidul „a depășit cu succes” în timp record epidemia de Covid-19

Publicat: 23 mai 2022, 12:00, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
Coreea de Nord uimește mapamondul: Partidul „a depășit cu succes” în timp record epidemia de Covid-19

Presa de stat a anunțat că țara lui Kim Jong-un a limitat focarul de epidemie Covid-19 depășind orice imaginație și înregistrând un record mondial. Informația este pe prima pagină a ziarului Rodong Sinmun, organul de presă al partidului la putere în Coreea de Nord, transmite Le Point.

Astfel, criza sanitară este sub control datorită politicii drastice de izolare, care a permis limitarea virusului și stabilizarea situației.

După ce am înregistrat un record mondial pentru cea mai lungă perioadă fără niciun caz de Covid-19 în cursul pandemiei, acum noi am suprimat și controlat răspândirea virusului într-un timp foarte scurt, ceea ce demonstrează a mia oară că politica partidului nostru în materie de epidemie este corectă, se laudă Rodong Sinmun.

Potrivit presei oficiale, Coreea de Nord a depășit ”cu succes” pandemia de coronavirus și pare să fi reușit ceea ce nicio țară nu a reușit până acum. De la sfârșitul lunii aprilie, Korean Central News Agency (KCNA) a recunoscut că peste 2,4 milioane din 25 de milioane de nord-coreeni ar fi suferit de … febră. Potrivit cifrelor oficiale, 67 ar fi murit de … febră. Și în scurt timp, numărul cazurilor de febră a început să scadă brusc.

Evident, cifrele lansate de autoritățile coreene au produs uimire pe plan internațional. Phenianul este suspectat că a redus numărul deceselor pentru a evidenția eficacitatea măsurilor și a-i impresiona pe liderii altor țări.