Un băiețel de 4 ani a fost operat pe viu de hernie inghinală și a murit

Publicat: 13 iun. 2022, 11:34, de Otilia Caloian, în SOCIAL , ? cititori
Un băiețel de 4 ani a fost operat pe viu de hernie inghinală și a murit
Sursa foto: Antena 3

Atenție, informații care va pot afecta emoțional! Un băiețel de doar patru ani a  murit pe masa de operație după o banală intervenție chirurgicală de hernie inghinală, la Spitalul Județean din Focșani. Familia și avocatul Adrian Cuculiș rup tăcerea și spun că băiețelul a fost operat pe viu, iar doctorii din Focșani au săvârșit acte de malpraxis în cascadă.

“Atenție, informații care va pot afecta emoțional! Am participat la o declarație șocantă în cazul băiatului de 4 ani mort în spitalul din Focșani,  asta dupa ce medicii se pare că au săvârșit acte de malpraxis în cascadă.Tatal povesteste ca si-a auzit fiul strigand de pe masa de operatie in timp ce se presupune ca era “ sedat”. Mai mult, dupa ce s-a auzit ingrozitorul strigăt, un medic a iesit agitat din sala de operatie si a intrebat “daca i s-a facut anestezie”?” a scris avocatul Adrian Cuculiș pe pagina sa de Facebook.

Copilul de patru ani din Focșani a fost operat fără anestezie

“Șocant este ca medicii chemati sa verifice o operatie de hernie, au despicat trupul baiatului desi NU exista un asemenea acord dat pentru interventia chirurgicala. Informatiile pe care vi le dau sunt horror de-a dreptul si fac parte din probatoriul (declaratia) data de catre tatal baiatului de 4 ani si sunt sustinute si de catre raportul de necropsie. Daca cele declarate se vor verifica , asistam la un caz de operatie pe VIU a unui copil de 4 ani”, a continuat avocatul.

“Dosarul l-am preluat inca de la inceput si am fost prezenti la toate audierile si actele de urmarire penala si fiecare zi trecuta peste el fara ca in spital sa se faca o investigatie rapida, este un pericol pentru toti cei care ar putea sa fie operati in acel spital”, a conchis avocatul Adrian Cuculiș.

Tatăl copilului: Ne-au zis să-i dăm Nurofen

Totul a început luna trecută, la spitalul din Focșani, unde copilul de doar patru ani a fost a fost operat. Doar 15 minute a durat intervenția de hernie inghinală. Băiatul a rămas internat peste noapte, iar a doua zi a plecat acasă. Aici, starea băiatului s-a înrăutățit. Acuza dureri mari în zona abdominală, iar părinții au sunat imediat la medic.  „Am sunat-o și dânsa a zis să îi dăm un Nurofen și în caz că se întâmplă ceva să mergem cu el din nou în spital”, a declarat, luna trecută, Laurențiu Gheorghe, tatăl copilului decedat.

Copilul a fost transportat din nou la spital, a fost băgat iar în opreație, dar, din păcate, a murit pe masa de operație, intrând în stop cardio-respirator. „Totul era în ordine și în parametri normali. Manevrele de resuscitare au durat 2 ore jumătate aproape 3, s-a făcut aproape tot ce trebuie ca să răspundă la manevrele de resuscitare”, a declarat Daniela Ciobanu, medic anestezist, citată de Antena 3.

Totodată, medicul Ludmila Geanina Munteanu, cea care a făcut operația, spune că a respectat toate procedurile medico-legale. „Vă asigur, și îi asigur pe toți că am respectat întru totul procedurile medico-chirurgicale. Îmi reafirm întreaga compasiune față de familie cu care empatizez cu toată fiinţa mea”, a declarat Ludmila Geanina Munteanu, medic primar chirurgie pediatrică.

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele