A murit Viorica Quintus, soția liderului liberal Mircea Ionescu Quintus

Publicat: 26 oct. 2020, 15:05, de Cezar Amariei, în ACTUALITATE , ? cititori
A murit Viorica Quintus, soția liderului liberal Mircea Ionescu Quintus
Viorica Quintus

Viorica Quintus, soția lui Mircea Ionescu Quintus, a decedat luni dimineață, conform unei postări făcute de reprezentanții Partidului Național Liberal.

„Ne exprimăm regretul față de dispariția dureroasă a doamnei Viorica Quintus, soția liderului liberal Mircea Ionescu Quintus, cea care i-a stat aproape în întreaga sa activitate publică și politică. Partidul Național Liberal transmite condoleanțe familiei îndoliate și va păstra vie memoria „doamnei de fier” – așa cum o numea Mircea Ionescu Quintus pe cea care i-a fost alături în cele mai grele momente”, au postat repezentanții PNL pe pagina de socializare a grupării politice.
În vârstă de 94 de ani, Viorica Quintus a fost soția scriitorului și omului politic Mircea Ionescu-Quintus. Născut în 18/31 martie 1917 în Crimeea, acesta s-a înscris în PNL în 1936, liberalismul fiind o tradiție de familie (tatăl său fiind ales de nouă ori în Parlamentul României).

Combatant pe frontal de est în al doilea război mondial, Mircea Ionescu-Quintus a fost trimis în închisoare de regimul communist. Eliberat în 1954, a fost racolat de Securitate. În 2002, Curtea de Apel București a decis însă că liberalul nu a făcut poliție politică.

În 1990, Ionescu-Quintus a fost ales deputat PNL în primul Parlament post-comunist, a fost ministru al Justiției în Guvernul Stolojan și președinte al Partidului Național Liberal între 1993 și 2001. A decedat pe 15 septembrie 2017, în București.