Ministrul Mediului s-a întâlnit cu sindicatele din Apele Române

Publicat: 07 iul. 2022, 09:14, de Ziarul Puterea, în SOCIAL , ? cititori
Ministrul Mediului s-a întâlnit cu sindicatele din Apele Române

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, susţine cererea liderilor sindicali din Administraţia Naţională Apele Române ca vechimea în domeniul gospodăririi apelor să rămână un criteriu pentru ocuparea funcţiilor de director al Administraţiilor Bazinale de Apă şi al Sistemelor de Gospodărire a Apelor (SGA).

Ministrul de resort a discutat cu reprezentanţii federaţiilor sindicale din ANAR despre veniturile instituţiei, structura bugetului şi salarizare, precum şi despre soluţii privind creşterea bugetului instituţiei, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului.

„Susţin cererea legitimă şi firească a liderilor sindicali ca experienţa profesională (vechimea) în domeniul gospodăririi apelor să rămână un criteriu pentru ocuparea funcţiilor de director al Administraţiilor Bazinale de Apă (#ABA), respectiv a celor de director al Sistemelor de Gospodărire a Apelor (#SGA). Noul contract colectiv de muncă trebuie încheiat cât mai rapid şi trebuie să includă şi acest criteriu. Este exclus ca această instituţie să revină la scandalurile din 2020, nu permitem deprofesionalizarea acestei instituţii. Acum, când vedem cu toţii cât de importantă este apa, această resursă nepreţuită, sistemul are nevoie de specialişti”, a declarat ministrul la finalul întrevederii.