Doliu la Steaua. A murit un antrenor cu multiple titluri de campion: „Și-a dedicat întreaga carieră clubului roș-albastru”

Publicat: 02 aug. 2022, 11:21, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Doliu la Steaua. A murit un antrenor cu multiple titluri de campion:

CSA Steaua a anunțat, marți, prin intermediul paginii de Facebook, că fostul antrenor de volei Virgil „Gilă” Dumitrescu a murit la vârsta de 82 de ani.

Ca antrenor al echipei roș-albastre, Dumitrescu a câștigat numeroase titluri de campion, dar și o medalie de argint în Cupa Cupelor. De asemenea a pregătit și echipa națională de volei masculin a României, alături de care a participat la numeroase ediții de Campionate Mondiale și Europene.

Drum lin printre stele, Gilă Dumitrescu!

Virgil „Gilă” Dumitrescu ne-a părăsit luni, la vârstă de 82 de ani, lăsând în spate o carieră impresionantă. Ca antrenor al echipei de volei Steaua, a câștigat numeroase titluri de campion, dar și o medalie de argint în Cupa Cupelor, în ediția 1985/1986, după o finală cu celebra Panini Modena.

Antrenor emerit din 1997, Dumitrescu și-a dedicat întreaga craieră clubului roș-albastru, fiind membru al secției de volei, iar mai apoi șef al secțiilor sportive. A fost și antrenorul echipei naționale de volei masculin a României, alături de care a participat la numeroase ediții de Campionate Mondiale și Europene.

Printre sportivii care s-au făcut remarcați sub bagheta antrenorului Gilă Dumitrescu, îi nominalizăm pe: Marian Constantin, Cristian Nica, Mihai Pădurețu sau Anton Pițigoi.

Cei care vor să-și ia rămas bun de la Virgil Dumitrescu o pot face începând de astăzi, ora 13:00, la Capela de la Crematoriul Vitan-Bârzești. Miercuri, de la ora 12:30, va avea loc slujba de înmormântare, tot la Crematoriul Vitan Bârzești.

Sincere condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească în pace„, a fost mesajul transmis de CSA Steaua.