Primăria Capitalei: A doua sesiune de selecţie a proiectelor din domeniul protecţia mediului înconjurător şi animalelor

Publicat: 02 aug. 2022, 17:14, de Aurel Drăgan, în ACTUALITATE , ? cititori
Primăria Capitalei: A doua sesiune de selecţie a proiectelor din domeniul protecţia mediului înconjurător şi animalelor

Municipalitatea începe cea de-a doua sesiune de selecţie a proiectelor din domeniul protecţia mediului înconjurător şi animalelor, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

El a precizat, marţi, pe Facebook, că proiectele vor beneficia de finanţare nerambursabilă din partea Primăriei Capitalei în baza Legii 350/2005, iar bugetul destinat programului este de 1,9 milioane de lei.

Sesiunea de depunere a proiectelor începe joi, iar data limită pentru depunerea propunerilor este 2 septembrie, ora 16,30.

În ceea ce priveşte protecţia mediului înconjurător, se au în vedere următoarele categorii de proiecte de interes general sau local: susţinerea şi promovarea protecţiei mediului prin utilizarea unor mijloace de transport ecologice; îmbunătăţirea calităţii aerului în Bucureşti; dezvoltarea spiritului civic şi ecologic urban prin activităţi de voluntariat; creşterea suprafeţelor şi a calităţii spaţiilor verzi urbane; conservarea şi protecţia resurselor naturale; igienizarea/înfrumuseţarea spaţiului public.

Pentru domeniul protecţia animalelor sunt vizate, printre altele: dezvoltarea şi diversificarea activităţilor care au ca scop protecţia şi bunăstarea animalelor; promovarea drepturilor animalelor şi a sancţiunilor care sunt aplicate celor care încalcă prevederile legate în domeniul protecţiei lor; prevenirea şi combaterea abandonului animalelor; responsabilizarea şi educarea societăţii civile; promovarea beneficiilor folosirii animalelor în diverse terapii, precum şi în activităţi asistate de animale pentru persoane cu nevoi speciale; schimbarea mentalităţii colective a cetăţenilor din Bucureşti faţă de actul de adopţie; conştientizarea cetăţenilor cu privire la problemele generate de abandonul animalelor; prevenirea şi combaterea actelor de violenţă şi de cruzime împotriva animalelor.

Nicuşor Dan a adăugat că sunt avute în vedere activităţi de susţinere a biodiversităţii urbane; demersuri care au ca scop capturarea animalelor sălbatice rănite sau aflate în pericol de pe raza Capitalei, îngrijirea şi recuperarea lor, pentru a fi apoi eliberate în natură; schimbarea mentalităţii colective a locuitorilor faţă de animalele sălbatice care trăiesc în mediul urban.

Documentaţia necesară pentru scrierea ofertelor poate fi procurată de pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti, www.pmb.ro, iar informaţiile suplimentare pot fi obţinute la numărul de telefon 021.3305.55.00, int. 1130.